De activiteiten rondom de beweegtuin. Foto: Hans Villerius
De activiteiten rondom de beweegtuin. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Workshop door Olga Commandeur bij beweegtuin

Vervolg van voorpagina

Namens CuraMare gaf Wim Driesse aan blij te zijn met de beweegtuin. "Het is een prachtige aanvulling op het woonzorgcomplex, waarbij het niet alleen gaat om verpleging en verzorging maar ook om vitaliteit en gezondheid. Op deze wijze wordt mede gestalte gegeven aan het concept 'wonen en zorg', waarbij Nieuw Rijsenburgh als open en transparante zorginstelling de armen uitslaat naar de wijk. In dat lied zingt ook de buitenruimte mee."

Olga Commandeur

Door samen met de wethouder het parcours te 'nemen', ieder vanuit een andere hoek, bereikten Driesse en De Jong halverwege een paal met drukknop. Door daar een tweemansklap op te geven, schoten confettikanonnen kleurige slierten de lucht in en was de beweegtuin officieel geopend. Aansluitend verzorgde Olga Commandeur – oud-topsporter en bekend van het tv-programma 'Nederland in beweging' – een workshop beweging, en liet ze zien op hoeveel verschillende manieren de onderdelen van de beweegtuin gebruikt kunnen worden, hetzij alleen hetzij samen met anderen. Aansluitend gingen verscheidene senioren, onder begeleiding van begeleiders van Sportteam GO, het parcours op om het allemaal zelf uit te proberen.

Beweegprogramma

De oefeningen zijn gericht op een positieve uitwerking op motoriek, conditie, kracht en coördinatie. De beweegtuin is voor iedereen gratis toegankelijk. Twee keer in de week wordt er ook een beweegprogramma aangeboden. Op dinsdag van 14.00-15.00 uur verzorgd door CuraMare en op donderdag van 10.00-11.00 uur door Stichting ZIJN. Voor deelname aan deze programma's zal een bijdrage van ca. € 2,50 worden gevraagd.

Met een citaat van Kristian van Petersen te gebruiken prikkelde Driesse alle aanwezigen om toch vooral spelenderwijs in beweging te blijven. Immers: 'We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, maar we worden ouder door te stoppen met spelen'…