Afbeelding
Foto: pr

Het Holland-Koor zingt in Ouddorp

OUDDORP - Op zaterdag 16 mei 2015 geeft het Holland-Koor een vreugdevol Regioconcert, onder het motto: "Zingen van Israël met het Holland-Koor". Het concert wordt gegeven in de Hervormde Kerk, Weststraat 2 te Ouddorp. Muzikale medewerking wordt verleend door organist Ronald IJmker. De meditatie wordt gehouden door ds. Kees van Velzen. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Jan Quintus Zwart. Aanvang concert: 17.00 uur. De kerkdeuren gaan om 16.30 uur open.                                        

Het Holland-Koor, opgericht in 1990, is met 700 leden het grootste christelijke koor in Nederland (wellicht van Europa). 'Zingen voor Israël' is de samenbindende factor; zingen tot eer van God en de liefde voor Zijn verbondsvolk Israël.
Dirigent Jan Quintus Zwart is sinds 1993 de gedreven muzikale leider die op een inspirerende wijze de repetities en concerten leidt. Het koor repeteert in Voorthuizen, Hoogeveen en Goes. Misschien dat u door dit concert enthousiast wordt om ook mee te gaan zingen in dit koor. U bent van harte welkom om een repetitie mee te maken. Zie www.hollandkoor.nl voor de exacte data.
Sinds de oprichting van het koor waren er vele reizen naar Israël, met als absoluut hoogtepunt het concert (1996) in de Sultan's Pool van Jeruzalem, ter gelegenheid van het 3000-jarig bestaan van de stad. Naast de vele concertreizen naar Israël, zong het koor in Canada, USA, Schotland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Afrika. In eigen land vinden optredens plaats in kerken en kathedralen, maar ook in concertzalen als Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, in 'De Doelen' te Rotterdam en in het Muziekcentrum Enschede. Regelmatig is het koor te zien en te horen op tv en radio en er verschenen meerdere CD's.
In oktober 2015 hoopt het Holland-Koor het 25-jarig jubileum te vieren, met een concertreis naar Israël en een jubileumtournee door Nederland.
De toegang tot het concert in Ouddorp is vrij, wel is er een collecte.