Afbeelding
Foto: Archief Eilanden-Nieuws

Zoektocht naar aanlegplaats fietspont in Ooltgensplaat

GOEREE -OVERFLAKKEE - Johan de Vos stelde namens de fractie Vitale kernen Goeree-Overflakkee donderdagavond mondelinge vragen aan het college over de pontverbinding van Goeree-Overflakkee, met stopplaatsen Ooltgensplaat en Sluishaven, naar Brabant. Er is een mooi initiatief om een fietspontje te laten varen dat past in het project Waterpoort. Maar er zijn problemen met het goed afmeren. Hoewel er signalen zijn vanuit het college om een eenvoudige steiger te realiseren, wordt deze positieve insteek, zo stelde VKGO, toch wat getemperd door opmerkingen van de portefeuillehouder dat er op het eiland meer zaken moeten worden opgepakt. De Vos verwacht een meer proactieve houding van het college. Zeker als impuls voor het toerisme in het oostelijk deel van de gemeente.

Door Jaap Ruizeveld

Wethouder Van der Vlugt was een beetje teleurgesteld dat er via de media signalen worden verstrekt waaruit de conclusie zou kunnen worden getrokken dat de gemeente zich niet zou inspannen om ook in het oostelijk deel van het eiland toeristisch-recreatieve voorzieningen van de grond te tillen. In samenspraak met o.a. de Dorpsraad Ooltgensplaat zetten wij ons voor 100% in. Dus ook voor steigerfaciliteiten (mogelijk bij het Fort) voor het genoemde fietspontje. Door de grootte van de boot zoeken we naar een geschikte aanleglocatie, verzekerde de wethouder. Hij greep gelijk zijn kans om ook te wijzen op al gerealiseerde projecten (Galathese haven) van vluchthaventje naar passantenhaven en de voorzieningen bij het strandje. Ook het wandelroute-netwerk kwam over het voetlicht. De Vos hoopte op een spoedige oplossing voor de aanlegsteiger voor het pontje.

Fort Prins Frederik

Nog meer aandacht voor Ooltgensplaat werd gevraagd door Dirk Pijl (CDA) ten aanzien van de ontwikkelingen op het Fort Prins Frederik. Al 58 dagen wachten wij op een antwoord van het college welke concrete stappen er nu genomen gaan worden. Na een recent bezoek had het raadslid geconstateerd dat er in de afgelopen periode nauwelijks verbeteringen waren aangebracht. Vooral bezorgd toonde hij zich over de brandveiligheid op het Fort. Wethouder Koningswoud zegde toe in de maand mei met concrete antwoorden over de voortgang van dit dossier te komen. Intern werken wij hard aan het onderwerp. Concreet duidde hij al op de nu aan te leggen brandweervoorzieningen.