In 2013 waren er totaal 59 verkeersongelukken

GOEREE-OVERFLAKKEE – Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad een rapportage verkeersongevallen Goeree-Overflakkee 2013 verstrekt. Het document bestaat uit 2 delen, gegevens van verkeersongelukken en een analyse van deze gegevens.

In 2013 kwamen in de gemeente 6 personen om het leven in het verkeer. Er gebeurden in totaal 59 ongelukken waarbij 45 personen met letsel korte of lagere tijd in het ziekenhuis verbleven. Op de N57 waren er geen dodelijke slachtoffers; op de N59 één. Ook op de N215 viel een dode te betreuren. Op de Plaatweg (tussen Stellendam / Melissant) kwamen bij een ongeluk twee mensen om het leven. Op de N498 en de gemeentelijke wegen was er sprake van gering letsel bij ongelukken. Op Waterschapswegen aan de oostzijde van het eiland waren er twee dodelijke ongelukken.

Geen black-spots

Aan de hand van de uitgebreide informatie kan worden geconcludeerd dat de ongevallen verspreid over heel Goeree-Overflakkee plaatsvinden. Black-spots blijken niet aanwezig. De rijkswegen waren ook in 2013 de gevaarlijkste wegen. De meeste ongevallen gebeurden op de N59. Het blijft nodig bij de minister op verbetermaatregelen aan te dringen.
De informatie uit deze rapportage zal worden gebruikt voor het opzetten van gedrag beïnvloedende projecten op Goeree-Overflakkee, zo meldt het gemeentebestuur in de rapportage.