De beide jubilarissen: Kees Flikweert (links) en secretaris Dirk Pikaart.
De beide jubilarissen: Kees Flikweert (links) en secretaris Dirk Pikaart. Foto: pr

Twee jubilarissen bij EHBO Ouddorp

OUDDORP – Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering van EHBO Ouddorp werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Kees Flikweert die 40 jaar actief is als instructeur en Dirk Pikaart die al 25 jaar EHBO'er is.

Peter Bolkenbaas, voorzitter van de EHBO Ouddorp stond tijdens die vergadering stil bij de verdiensten van de jubilarissen. Kees Flikweert startte 40 jaar geleden als instructeur en hij geeft tot op heden nog les. De voorzitter had eerst bij EHBO Nederland gevraagd voor welke onderscheiding Kees in aanmerking zou kunnen komen. "Als antwoord kreeg ik dat ze voor zulk een uniek mens geen onderscheiding meer in huis hadden omdat Kees alle onderscheidingen die er zijn al heeft ontvangen". Het bestuur van EHBO Ouddorp voorzag Kees van een passend cadeau en de benoeming tot erelid.
Dirk Pikaart begon aan zijn EHBO-opleiding in Dirksland via zijn werkgever Den Hertog. In 1999 heeft hij zich over laten schrijven naar EHBO Ouddorp. In 2002 kwam Dirk in het bestuur en kreeg hij als eerste taak het regelen van evenementen. "Dit heeft hij een aantal jaren op een goede manier gedaan", aldus Bolkenbaas. In 2001 werd hij onverwachts gevraagd om secretaris te worden en deze taak vervult hij tot nu toe. Dirk kreeg de jubileumspeld in zilver uitgereikt.