Afbeelding
Foto: pr

Turn2Win start jongens turnen

SOMMELSDIJK - Sinds kort is het in De Staver in Sommelsdijk voor jongens mogelijk om op wedstrijdniveau te turnen bij de selectie turnclub Turn2Win. Er is gestart met een groep jongens vanaf 6 jaar. Naast de jongensgroep zijn er ook al 2 selecties meisjesgroepen.

Turn2Win is een turnclub voor jongens en meisjes die meer willen dan alleen maar recreatie turnen of gymmen. Alle lessen worden gegeven door goed opgeleide en ervaren lesgevers die de lessen efficiƫnt geven, waardoor de kinderen op een veilige manier en met plezier veel leren. Tijdens deze lessen wordt er gericht getraind om elementen aan te leren die weer gebruikt worden in hun eigen oefening. De trainers geven de lessen op een gedisciplineerde, maar vriendelijke manier. Ook gaan de leden van Turn2Win regelmatig naar wedstrijden om te laten zien wat ze geleerd hebben en worden daardoor gestimuleerd om in de les er weer nieuwe elementen bij te leren. Naast het aanleren van elementen wordt er ook geleerd hoe er omgegaan moet worden met winst en verlies. Daarnaast is het leren van respect voor elkaar ook een belangrijk deel van de wedstrijdtraining.

Selectieprocedure

Jongens die bij Turn2Win mee willen trainen, moeten eerst een motorische vaardigheidstest afleggen. Tijdens deze test wordt er door een turntrainer, die ook sportfysiotherapeut is, gekeken naar lichamelijke geschiktheid, motorieke vaardigheden, maar ook naar motivatie en gedrag. Na het met goed gevolg afronden van deze test, wordt er gestart in de instap turnles. In deze les worden de basisvaardigheden voor het turnen aangeleerd en van daaruit is het mogelijk om steeds een stapje verder te gaan.

Informatie

Op de website www.turn2win.nl staat meer informatie voor de selectie turnlessen. Voor overige vragen, of het aanmelden voor de motorische vaardigheidstest kunt u mailen naar info@turn2win.nl of bellen naar 0187 487513.