Rensafari op Tiengemeten

TIENGEMETEN - Uitgekeken op je huidige hardlooprondje? Kom dan zaterdag 18 april naar Tiengemeten. Samen met een gids ren je naar de uiterste westpunt van het eiland. Het eerste deel van de route is semiverhard, maar daarna ren je dwars door de ruigte van de wildernis over onverharde paden.

Onderweg stopt de gids een aantal keer bij bijzondere uitkijkpunten zoals de rietheuvel en de uiterste westpunt van het eiland. Hier kun je heel even uitblazen en je overgeven aan de totale rust van de natuur. Ervaar Tiengemeten op een totaal andere manier en ren mee!

Praktisch

Neem de pont van 11.00 uur in Nieuwendijk (Navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Het startpunt is het Bezoekerscentrum op Tiengemeten. De route is ongeveer 13 kilometer en duurt ongeveer 2 uur (inclusief de momenten waar de gids wat vertelt). De pont vaart om 14.10 uur weer terug. De rensafari is bedoeld voor de geoefende renner (snelheid 10 kilometer per uur). Draag renschoenen zonder spikes en een lange renbroek. Geen tijd in april? Deze activiteit wordt herhaald in september!

Aanmelden

Als je mee wilt rennen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten van de activiteit zijn € 7,50 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 12,50. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont (€ 4,50, leden ontvangen € 0,50 korting). Koop het pontkaartje online via de website (www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten) of in de haven op de dag zelf. Kom in dat laatste geval ruim op tijd in verband met mogelijke drukte.