Damvereniging Denk en Zet

Verliezerspoule Bekercompetitie

W. Vroegindeweij-W. Stolk                 2-0

Afdeling 1

I. Mackloet - J. van den Ouden 3-0
A. Verolme - H.H. Melaard         0-3
J. van Hoorn - P. Leroy                 1-1

Afdeling 2

W. Drenth - J. de Jong                 3-0
G. Kamp - P. van Brussel 1-1

Afdeling 3:

S. Maliepaard - R. Kwakernaak 0-3
L. Visser - M. Meijer         3-0

Vroegindeweij en Stolk speelden een inhaalwedstrijd, die nodig was om de derde prijswinnaar te kunnen aanwijzen. Stolk verloor als gevolg van een slagzet naar dam van Vroegindeweij. Wie als derde op het podium komt, horen we later. De wedstrijdleider moet het nog uitzoeken.

Mackloet is definitief de onbetwiste kampioen van het jaar 2015. Op een bijzonder fraaie manier rekende hij met Van den Ouden af. Gefeliciteerd Izak.

Knap gedaan! Melaard zag op een knappe wijze kans, nu het einde nadert, nog drie puntjes van Bram Verolme af te snoepen. Het redt hem echter niet van degradatie. Een jaartje afdeling 2 kan uitwijzen dat hij toch in afdeling 1 thuis hoort. Laat dat maar eens zien.

Van Hoorn en Leroy streden in een boeiende wedstrijd om de derde plaats. Fouten werden er niet gemaakt, daarom werd het een puntendeling.

In afdeling 2 stijgt de spanning ten top. Wie gaat met Wolfert naar afdeling 1: Van Brussel of Drenth? De laatste wedstrijd brengt de beslissing. En laten die twee in die wedstrijd nu tegenover elkaar komen te zitten.

Van Brussel kon een wat betere stand tegen Kamp niet in winst omzetten en dat terwijl hij die puntjes zo hard nodig had.

Maliepaard liet promotie schieten door van Kwakernaak te verliezen. Nog altijd speelt hij te vlug. Jammer! Het is nog altijd: denk en zet! Deze volgorde!

Visser heeft als nieuweling heel wat punten verzameld. Nu won hij op een wonderlijke manier van Meijer. Meijer pakte twee schijven van Visser, maar dat had hij niet moeten doen, want zo kon Visser via een slagzet onmiddellijk daarop drie schijven van Meijer nemen en hij had nog een dam ook.

Jan van Hoorn