Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 27 maart 1970.
Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 27 maart 1970. Foto: Archief

Fa. Overweel en Struyk te Melissant openden showroom

"We kunnen alle kanten uit als Melissant maar wil groeien", zijn de woorden van de heer L. Overweel. Aan die bewering heeft hij zijnerzijds al gestalte gegeven door samen met zijn medewerker dhr. H. Struyk - naast het bedrijf op de Voorstraat te Melissant - de vroegere lagere school aan de Nieuweweg als showroom voor de complete woninginrichting te bestemmen en in gebruik te nemen. Dat werd door burgemeester Bos van Dirksland belangrijk genoeg gevonden om aan de opening zijn medewerking te verlenen. Vrijdagmiddag had die ten overstaan van vele genodigden plaats.
Daar vertelde dhr. Overweel 10 jaar geleden op de Voorstraat zijn bedrijf (op de Molendijk door zijn vader gesticht) in textiel en woninginrichting te zijn begonnen maar de afdeling Woninginrichtlng had zo'n grote vlucht genomen dat voor deze branche naar een ander "onderdak" moest worden uitgezien. In de school zijn voor dat doel 3 lokalen uitgebroken en geschikt gemaakt en met de 260 m2 meer kan de fa. Overweel het voorlopig wel toe. Wanneer nodig biedt de vroegere school nog uitbreidingsmogelijkheden.
Tevreden over de nieuwe bestemming van het schoolgebouw toonde zich ook burgemeester Bos die bekende met dat gebouw "wel eens in de maag te hebben gezeten…"
Nu constateerde dhr. Bos dat de heren Overweel en Struyk er meer van gemaakt hebben dan het gemeentebestuur voor mogelijk had gehouden. Ook constateerde de burgemeester dat dhr. Overweel bij de aanvang van een nieuw decennium - wat al driemaal is gebeurd - een sprong voorwaarts maakt. Dhr. Bos vond het ook verstandig een bedrijf in het historisch gegroeide centrum van het dorp te bepalen en met eigen ogen zag spr. dat het bedrijf aan de tegenwoordige behoeftes zal kunnen voldoen, waarna hij met een hartelijk gelukwens aan de beide ondernemers besloot.