Afbeelding

Eigen schaaktoernooi CBS De Hoeksteen weer een groot succes

OOLTGENSPLAAT - De afgelopen weken hebben 19 kinderen van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat tegen elkaar geschaakt om de titel "Schaakkampioen van de school". Voor de 3e keer werd dit toernooi al door meester Jan Willem georganiseerd.

Vanaf november hebben de leerlingen op donderdagmiddag en vrijdagmiddag na schooltijd bijna iedere week laten zien hoe goed ze kunnen schaken. Iedere ronde werd ook duidelijk dat er thuis druk geoefend werd. Het schaakniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op. Vooral in de fase na de poulewedstrijden werd de spanning hoger en werden er meer remises behaald. Uiteindelijk bleven er acht spelers over, toevallig bijna allemaal uit de verschillende groepen van de school.
Ook zij gingen weer een spannende strijd met elkaar aan uiteindelijk werd Ralf Blijleven de "Schoolschaakkampioen". Hij kreeg de beker voor de eerste prijs en hij mag ook de wisselbeker op zijn kamer zetten. Ralf was erg blij met deze prijs, want de afgelopen jaren was hij altijd bij de beste schakers en dammers. Nu had hij dan zijn hoofdprijs.
Uiteindelijk zijn de alle bekers als volgt verdeeld: Gwen van der Weijden heeft de beker van de 8e plaats veroverd, Youri Schipper heeft de 7e plaats bereikt. Suzanne van der Heijden kreeg de beker van de 6e plaats, Pepijn Jak de beker van de 5e plaats. De strijd tussen de 3e en 4e plaats was een strijd tussen twee jongens uit dezelfde groep. Uiteindelijk kreeg Henk Meijer de beker van de 4e plaats en Wilmart de Bonte de beker van de 3e plaats. De spannendste finale was de strijd om de grootste beker. Uiteindelijk werd Twan Vroegindeweij 2e en werd Ralf Blijleven de schaakkampioen van de school. De andere kinderen kregen als herinnering een vaantje mee.