Afbeelding
Foto: pr

Moestuintjes naar zorgboerderij

SOMMELSDIJK - De Bonte Koe, de zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking van de Gemiva-SVG Groep in Sommelsdijk, heeft vrijdag 20 maart van Albert Heijn aan het Gedempt Kanaal in Middelharnis een grote hoeveelheid moestuintjes gekregen.

Tijdens de winkelactie is Renée Schoenmaker, vrijwilligster bij De Bonte Koe, bij Albert Heijn langs geweest en heeft gevraagd of het mogelijk was dat mensen die zelf geen moestuintjes spaarden, ze konden doneren aan De Bonte Koe. Albert Heijn stond hier positief tegenover en in de zuil in de winkel kon men de moestuintjes doneren. Uiteindelijk kwam de filiaalmanager vrijdag nog met een verassing. Er bleek namelijk dat er nog moestuintjes over waren, waardoor De Bonte Koe voorlopig vooruit kan met zaaien en later in het jaar met oogsten. 'We hopen dat er tijdens onze Bonte Koemiddagen al groenten groeien, die mensen dan zelf kunnen plukken.'

De Bonte Koe middagen zijn dit jaar weer van 6 mei t/m 8 juli, iedere woensdagmiddag van 13.30-16.00 uur aan Oud Kraaijerdijk 14-b te Sommelsdijk. Iedereen kan dan een kijkje nemen bij de zorgboerderij.