COGG-conferentie in Putten

PUTTEN - Op donderdag 23 april wordt de jaarlijkse conferentie van het Contactorgaan Gereformeerde Gezindte (COGG) gehouden in 'De Aker', Fontanusplein 2 te Putten. De conferentie begint om 14.15 uur. Inloop is om 13.45 uur. De broodmaaltijd is om 18.45 uur.

Het onderwerp van deze conferentie is 'Een christen als vreemdeling in de 21e eeuw'. Sprekers zijn prof.dr. G.C. den Hertog, dr. J. van Eck, dr. W. Fieret en evangelist ir. J.M. ten Brinke.

'Zij wonen in hun eigen vaderland, maar als vreemdeling;
zij kwijten zich van hun burgerplichten en verdragen als vreemdeling alles,
ieder vreemd land is hun vaderland en ieder vaderland is een vreemd land.
Zij trouwen als ieder ander, maar leggen hun kinderen niet te vondeling.
Zij delen hun tafel maar niet hun bed.
Zij leven in het vlees, maar niet naar het vlees.
Zij wonen op aarde maar zijn thuis in de hemel.'

Het zijn zinnen uit de ontroerende brief die Diognetus over het christenleven in de 2e eeuw. Christenen worden verdrukt, bespot en veracht. En dat terwijl zij het goede zoeken voor de mensen om hen heen, aldus de brief. Hun leven is dat van een vreemdeling. Nu is dit een voluit Bijbelse gedachte, maar binnen het COGG leeft het besef dat dit vreemdelingschap in toenemende mate onbegrip oproept in de samenleving, meer dan vroeger het geval was.
"Juist dit gedeelde besef geeft herkenning over de kerkmuren heen. We willen ons op het thema 'Vreemdelingschap' bezinnen en elkaar bemoedigen op de jaarlijkse conferentie", aldus de organisatie.

Overige info

Entree € 5, broodmaaltijd € 15. Gironummer: NL17 INGB 0004543194 t.n.v. Penningmeester COGG te Noordwijkerhout (Voor studenten Theologie zijn er geen kosten verbonden aan deze conferentie.) Informatie en aanmelding: drs. I.A. Kole, secr. COGG, tel. 0182 362588, e-mail i.a.kole@hetnet.nl, www.cogg.nl.