Rondom de uitreiking van het SCHOOL op SEEF diploma op c.b.s. 't Kompas in Den Bommel. Foto's: Hans Villerius
Rondom de uitreiking van het SCHOOL op SEEF diploma op c.b.s. 't Kompas in Den Bommel. Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

C.b.s. 't Kompas nu ook 'SCHOOL op SEEF'

DEN BOMMEL – Hoewel het best druilerig weer was en fris, afgelopen woensdagmorgen, heerste op het schoolplein van c.b.s. 't Kompas in Den Bommel een feestelijke sfeer. Na zo'n vijf, zes jaar op school bezig te zijn geweest met het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF mocht deze morgen het diploma in ontvangst worden genomen. Een moment waarvoor wethouder Marnix Trouwborst de school opzocht om er zowel het diploma te overhandigen als een bordje dat op de buitenmuur kan worden aangebracht en dat vertelt dat ook déze school 'op SEEF' is.

Door Hans Villerius

SCHOOL op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen worden in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers.

Iets te vieren

Met geroffel op zelfgemaakte en mooi versierde trommeltjes luidden de kinderen op het plein het feestelijke moment in. Ook werd de schoolvlag gehesen, "want we hebben vandaag iets te vieren", zo verduidelijkte schooldirecteur Marianne Jelier. En wát er gevierd werd, dat liet ze graag de wethouder vertellen.
"Het is een beetje bijzonder moment", gaf die aan. "Scholen op Goeree-Overflakkee doen hun best om de kinderen bij te brengen hoe je op een veilige en verstandige manier aan het verkeer deelneemt. Dat is goed voor zowel je eigen veiligheid als voor die van anderen. Vooral voor de leerlingen van groep acht is dat belangrijk, als ze met ingang van volgend schooljaar voor het voortgezet onderwijs naar een andere plaats moeten, elke dag op de fiets."
Om het verkeerslesprogramma mogelijk te maken zijn twee verkeersouders op 't Kompas actief en die werden deze morgen voor hun inzet speciaal ook in de schijnwerpers gezet, of beter: in de bloemetjes. Natuurlijk was ook op de Bommelse school een parcours op het plein uitgezet waarop enkele leerlingen konden laten zien hóe behendig ze met hun fiets om weten te gaan als ze langs, over of tussen lastige dingen door moeten rijden. En om het behalen van het SCHOOL op SEEF diploma nóg meer feestelijks te geven had de eigen bakker die Den Bommel weer kent, bakkerij 'Lekker Gebakken', overheerlijke en ovenverse bolussen uit eigen bakkerij aan de school cadeau gedaan. Maar die werden binnen opgegeten, bij de warme kachel.