Afbeelding
Foto:

Het lijkt erop dat ik zelfstandig zal moeten worden

Bij het volgen van een tussenjaar komt het probleem dat je halverwege het jaar alweer moet gaan zoeken naar een studie die je daarna zou willen doen. Iets waar ik heel het jaar al tegenop heb gezien. Ik wist niet zo goed wat ik wilde en stelde het dus zo lang mogelijk uit.
Afgelopen weekend heb ik eindelijk een keuze durven maken. Ik heb me ingeschreven bij een school in Amersfoort. Dit betekent dus dat ik volgend jaar niet, zoals ik eerder bedacht had, weer bij paps en mams op de bank zou zitten maar dat ik er nog een paar jaar op mezelf wonen aan vast plak.
Aangezien ik niet kan blijven wonen waar ik nu woon moet ik ook weer opzoek naar een nieuwe kamer. Het liefst een die redelijk betaalbaar is, niet al te ver van school vandaan en waar ik toch ook een beetje mijn eigen plekje heb. De ervaring die ik tot nu toe met studentenhuizen heb is niet heel geweldig, dus dat valt bij voorbaat al af. Bij het kiezen van een volgende opleiding kwamen nog meer keuzes kijken, namelijk: wil ik weer vijf dagen in de week naar school of hou ik het er bij een en ga ik de rest van de week werken?
Aangezien school nooit echt mijn ding is geweest heb ik gekozen voor dat laatste. Dit betekent dus ook dat ik nog werk moet gaan zoeken dat aansluit bij mijn opleiding, zodat ik daar de opdrachten kan uitvoeren die ik van school vandaan mee krijg. Ik dacht dat ik dit redelijk snel voor elkaar zou hebben, maar dit blijkt nog lastiger dan ik had verwacht. Ik wil graag een doelgroep die aansluit bij wat ik later wil gaan doen. Maar doordat ik dan weer eerstejaars ben en ik een redelijk pittige doelgroep wil, is het nog een best lastige opgave om daar een passende stage plek voor te vinden. Ook is het zo dat, omdat ik niet meer elke dag thuis ben, ik nu ook niet zomaar de hulp van mijn ouders in kan schakelen voor een extra hulplijn met goede raad. Lijkt het er toch op dat ik zelfstandig zal moeten worden...