Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandagavond 23 maart werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet.

Finale Bekercompetitie

J. van den Ouden - M. Klink                         2-0

Verliezerspoule Bekercompetitie

I. Mackloet - A. van der Veer         0-2
P. Leroy - P. van Brussel 1-1
R. Kwakernaak - Joh. Wolfert 0-2
G. Kamp - H.H. Verolme 0-2

Afdeling 1

J.A. Dekker - J. van Hoorn         1-1

Afdeling 2

S.W. Keijzer - H. Keuvelaar         1-1

Afdeling 3:

M. Meijer - R. Jacobs                 0-3
R. van Rijnberk - S. Maliepaard 0-3        

De competitie raakt op z'n eind. Er moeten nog enkele partijen worden gespeeld. In een paar gevallen is nog steeds niet precies bekend wie promoveert of degradeert.
De twee veteraren Dekker en Van Hoorn zaten tegenover elkaar. Ze speelden een klassieke partij. Veel valkuilen kwamen er niet in voor. Het was van het begin tot het eind te zien dat het op een remise afstevenden.
Ook de wedstrijd tussen Keijzer en Keuvelaar verliep heel gladjes. Ook die twee zagen nergens een kansje liggen om de tegenstander te vloeren.
Meijer verloor van Jacobs. Daar heeft het heel lang niet naar uitgezien. Ze hadden allebei een hekstelling en nog een paar schijven. Op het laatst ging Meijer toch nog de boot in.
Ruud van Rijnberg zag een drieslag over het hoofd. Dan kun je het wel vergeten.
Maar de belangrijkste wedstrijd van deze avond was de finale van de bekercompetitie tussen Van den Ouden en Klink. Klink kon een fantastisch mooie slagzet maken, maar hij durfde het niet aan. Later kon hij uit een omklemming komen, maar hij koos een verkeerde voortzetting. En dat bracht Van den Ouden de overwinning. Jan, van harte gefeliciteerd! Een knappe prestatie. En Klink behaalde dus de tweede prijs. Ook een felicitatie waard! De derde prijswinnaar is nog niet bekend. Dat hangt af van een partij die nog gespeeld moet worden.
Het was vermakelijk om te zien hoe Van der Veer de aanstaande kampioen met twee hele knappe slagzetten van het bord veegde.
Van Brussel speelde tegen Leroy een knappe partij. Leroy moest zijn best doen om er een remise uit te slepen. Kwakernaak heeft het tegen Wolfert heel lang volgehouden, maar uiteindelijk moest hij het loodje leggen. Kamp kwam tegen Verolme al gauw een schijf achter te staan. En dan kom je op het eind een schijf tekort. Huib rondde de zaak keurig af.

Jan van Hoorn


Damclub ENEO52

MELISSANT – Bij Damclub ENEO52 werden maandag 23 maart de volgende wedstrijden gespeeld.

J. Looij - B v.d. Spaan                 3-0
P. Kom - L Breen                        1-1