De organisatoren van Mannenzangavond 2015. Foto: Hans Villerius
De organisatoren van Mannenzangavond 2015. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Belangstellenden kunnen zich aanmelden:

Mannenzangavond 2015 komt eraan

GOEREE-OVERFLAKEE – De Mannenzangavond op Goeree-Overflakkee zal ook dit jaar weer worden gehouden en wel op zaterdag 16 mei. Dit jaar is gekozen voor de grote kerk van Dirksland als opname locatie. Het wordt alweer de zesde Mannenzangavond op rij, wat aangeeft dat er ieder jaar weer animo is om aan deze avond en de repetities mee te werken. De organisatie is in handen van de Stichting Mannenzangavond Goeree-Overflakkee, die met een enthousiaste groep van bestuursleden de organisatie verzorgt van de zangavonden voor, inderdaad, alléén mannen. De mannenzang staat dit jaar ook onder muzikale leiding van dirigent Corné de Geus, in samenwerking met organisten Cees het Jonk en Rik van der Veer.

Door Hans Villerius

Door de jaren heen is gebleken dat er op ons eiland een draagvlak is om, zoals in de lande meer gebeurt, een jaarlijkse mannenzang te organiseren. Velen hebben goede herinneringen aan repetities en uitvoeringen en genieten nog dagelijks van de eerder uitgebrachte cd's.
Ook dit jaar staan er weer prachtige psalmen en gezangen op het programma. Dit jaar is het thema naar aanleiding van psalm 146 'Hem verhogen in mijn lied'.

Repetitieavonden

Na het succes van 2014 is het ook nu de bedoeling dat, hoewel enerzijds vol overgave, anderzijds ook mooi en met de juiste dynamiek gezongen wordt. Temeer daar van de mannenzangavond een CD wordt opgenomen. Dus wordt er ook een zestal oefenavonden gehouden, op de maandagen 16 en 30 maart en 13, en 20 april en 4 en 11 mei. De repetitieavonden worden gehouden in de zaal van Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Hoflaan te Middelharnis, aanvang 19.45 uur.
Tijdens de eerste repetitieavond zal een tweestemmig mannenzangkoor worden gevormd waarbij een groep – afhankelijk van ieders stembereik – de normale melodie zingt én een groep een tweede stem, de bovenstem. Beide zangers-groepen zijn onmisbaar voor een geslaagde mannenzangavond. Ze zullen als één geheel de ruggengraat vormen van de massale samenzang tijdens de mannenzangavond zelf, waarop natuurlijk evenzeer mannen welkom zijn die niet eerst aan de oefenavonden deelnamen, maar die op het eiland wel willen beleven wat velen in Katwijk, Kampen of Dordrecht al verzuchtten, als ze na afloop de kerk uitgingen: 'Volgend jaar weer!'.

Opgeven

Alle mannen die het fijn of mooi vinden om mee te zingen, zijn dus hartelijk welkom om zich aan te melden. Wie zich op wil geven voor deelname aan het tweestemmige mannenzangkoor kan dat doen via de website van Stichting Mannenzangavond Goeree-Overflakkee http://mannenzanggo.com, door een mail te sturen naar mannenzanggo@hotmail.com, of door te bellen naar secretaris Jaap van Oostenbrugge, tel. 0187 492691. Ter dekking van de te maken onkosten wordt voor deelname aan het koor een vergoeding gevraagd van € 15.

Goed doel

Aan iedere Mannenzangavond wordt een interkerkelijk goed doel verbonden dat bedacht wordt vanuit de opbrengst van de CD-verkoop, van de inschrijfgelden en met ontvangen sponsorgelden. Dit jaar is dat de Bond tegen het vloeken. Voor het bestuur van Mannenzang Goeree-Overflakkee een doel wat in het verlengde van het gedachtegoed van de stichting zijn werk mag uitvoeren. Van de eerdere zangavonden zijn overigens ook nog CD's te koop.

De organisatoren van Mannenzangavond 2015. Foto: Hans Villerius