Feiten over vliegen

- Ieder dag zijn er wereldwijd zo'n honderdduizend vluchten.

- In 2002 gingen er ruim 4,2 miljoen Nederlanders met het vliegtuig op vakantie naar het buitenland. In 2013 waren dat er ruim 6,5 miljoen. Het aantal personen dat met het vliegtuig op vakantie gaat stijgt behoorlijk snel.

- Lastminutes zijn niet persé voordeliger. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het juist aantrekkelijk om ruim van te voren te boeken. Het loont sowieso om goed te vergelijken, vliegtuigmaatschappijen hebben dynamische prijzen. Een dag eerder of later vliegen kan veel geld schelen.

- Vaak werken vliegtuigmaatschappijen met cookies, dat wil zeggen dat de organisatie weet naar welke vluchten je eerder hebt gezocht. Vaak maken ze de prijzen dan iedere keer iets hoger, op die manier ben je geneigd om snel te boeken om verdere prijsstijging te voorkomen. Een keer de cookies verwijderen kan dus geld besparen.

- Vliegen is slecht voor het milieu. Het is mogelijk om de CO2 uitstoot van een vlucht te compenseren. Dan betaal je geld waarmee bijvoorbeeld bomen worden geplant, die nemen CO2 op.