Snerttocht op Tiengemeten

TIENGEMETEN - Er staat weer een 'snerttocht' gepland op natuureiland Tiengemeten. Dit keer op zaterdag 28 februari.

"De natuur van Tiengemeten is adembenemend mooi. Indrukwekkende wolkenpartijen sieren de skyline en het water van het kommoeras is eindeloos blauw. Kom genieten van dit prachtige landschap en voel de wind in je haren", aldus de beheerder van het eiland.

Neem in Nieuwendijk de pont van 10.00 uur. Een gids van Natuurmonumenten ontvangt je in het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Na een kopje thee of koffie gaat de wandeltocht van start (6,5 km). Tijdens de wandeling vertelt de gids je alles over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Tiengemeten. Halverwege de tocht kan er gerust worden en genoten van een kom snert in Herberg Tiengemeten. Het programma duurt tot 14.00 uur.

Vooraf aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk en kan via de website van Natuurmonumenten; www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen € 12,50, niet-leden betalen € 15,-. Kinderen t/m 12 jaar betalen resp. € 10,- en € 12,50. De kosten voor de pont naar Tiengemeten (€ 4,50 voor volwassenen en € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar) komen hier nog bij. Koop uw kaartje voor de pont op de dag zelf in de haven (wees dan ruim op tijd!) of vooraf online via de website.