Afbeelding
Foto: Archief

15 miljoen spaargeld op Raiffeisenbank Ouddorp

"In Ouddorp spaart haast iedereen", was een van de conclusies die gisteravond gehoord werden toen op het kantoor van de Coop. Raiffeisenbank werd stilgestaan bij het volstorten van de 15 miljoen aan spaargeld op deze Bank. De gelukkige lnlegster was mej. Klazina Tanis Pd, die uit handen van de voorzitter, dhr. Kl. Padmos een geschenk onder couvert ontving.
Klazina Is een van de meisjes die, na een voorlichtingsmiddag van de Centr. Bank op de huishoudschool, besloot deel te nemen aan de gunstige jeugdspaarregeling. Dat bleek een bijzonder gelukkige keuze, haar spaargeld is goed voor 5% rente en wanneer ze het gedurende zes jaar laat staan ontvangt ze daama een extra premie van 10% van de Overheid. Als klap op de vuurpijl stapte ze precies op tijd naar de Bank om de vijftien miljoen vol te storten wat haar ook nog een douceurtje opleverde.
Door de directeur, dhr. Dorsman, werd nog een kort overzicht van de groei van de Bank gegeven. In 1960 beheerde de Bank voor 6,3 miljoen aan spaargeld, in 1962 werd dat 7,6 miljoen. In februari vorig jaar werd de 14 miljoen bereikt.
De jeugdige Klazina Tanis werd ten voorbeeld gesteld aan degenen die de waarde van bet sparen nog niet hebben onderkend maar dat kunnen er, gezien de uitspraak dat "in Ouddorp haast iedereen spaart" niet zo heel veel zijn.

24 februari 1970 stond dit artikel in Eilanden-Nieuws