Afbeelding
Foto:

Joep Luijckx exposeert in de Overkant

OUDDORP - Zaterdag 21 februari om 16.00 uur wordt er in De Overkant een expositie geopend van kunstenaar Joep Luijkx. Hij doorliep de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Verhuisde op zijn 25ste jaar naar Goeree-Overflakkee en woont nu al 41 jaar op het eiland, net buiten Nieuwe-Tonge. Hij is lid van de kunstenaarsvereniging Kunstplus.

Luijkx is een veelzijdig kunstenaar en de manier waarop hij schildert is realistisch, surrealistisch en abstract. Met name de laatste richting heeft zijn voorkeur. In de periode dat zijn atelier nog niet gereed was, maakte hij kleine etherische werkjes. Na een tentoonstelling waarbij bijna al deze etherische werkjes werden verkocht, ging hij van de ene dag op de andere dag over op spiraalachtige vormen. Maar op dit ogenblik maakt Joep abstracte, pointillistische schilderijen. Voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2014 de Rabobank cultuurprijs van Goeree-Overflakkee toegekend.

Fotograferen doet Joep ook al jaren en vooral IJsland is voor hem een grote inspiratiebron, hij vindt dit één van de mooiste plekje van de wereld, zijn andere favoriete plekken zijn de Waddeneilanden. De structuren en de weidsheid die op deze plekken te vinden zijn en ook het gevoel van oneindigheid vertaalt Joep in zijn fotografie.
De tentoonstelling in De Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp is een overzicht van zijn werk. De Overkant is elke zaterdag geopend en ook op afspraak. Bel hiervoor naar: 06-53771805.