Afbeelding

Sophie de Jonge zwemt recordtijden

STELLENDAM - Tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen wedstrijdzwemmen in Amsterdam heeft Sophie de Jonge uitstekende resultaten behaald. De 12-jarige Stellendamse zwemster verbrak 2 stokoude kampioenschapsrecords op de100m en 200m schoolslag.

Deze records werden 18 jaar geleden gezwommen door de latere Olympische Spelen medaillewinnares Hinkelien Schröder. Sophie traint bij WVZ Zoetermeer onder de bezielende leiding van trainster Karin van Straaten. Op het totale kampioenschap had Sophie 9 persoonlijke starts en 1xestafette. Op alle afstanden won Sophie nationale medailles, waarvan 6x goud (400m vrij, 800m vrij, 400m wisselslag, 100m en 200m schoolslag en de wisselslag estafette), 3x zilver (100mvrij, 200m vrij en 200m wissel) en 1x brons (200m rug). Met deze resultaten was Sophie de meest succesvolle 12-jarige zwemster van het toernooi en won ruim het Arena Klassement. De bijbehorende prijs was een zwempakket van sponsor Arena.