Johan van Nimwegen wint achtste finales turnwedstrijd

GOEREE-OVERFLAKKEE - In het weekend van 7 en 8 februari zijn in sporthal T-Kwadraat in Tilburg de achtste finales van het Nederlands kampioenschap gehouden. In dit weekend komen alle heren en jongens vanuit heel Nederland hun oefening laten ziet en hun beste beentje voor zetten.

Op zaterdag mocht Johan van Nimwegen zijn kunnen laten zien in de derde divisie van de senioren. Hij begon zijn wedstrijd op het toestel 'sprong', wat erg goed ging. Bij de toestellen brug en rekstok ging het niet helemaal zoals gepland. Met veel moeite kon hij zijn oefeningen afmaken zonder van de toestellen te vallen en wist hij uiteindelijk nog een mooie score te behalen. Na het onderdeel vloer bleek Johan op een voorlopige tweede plaats te staan. Hij moest nu alleen nog zorgen om de onderdelen voltige en ringen tot een goed eind te brengen. Bij het onderdeel voltige ging dat niet zonder slag of stoot. Ook dit toestel wist hij met veel moeite tot een goed einde te brengen. Toen hij zijn cijfer kreeg bleek hij 5.90 punten te hebben behaald. Echter dit was niet correct en heeft Johan samen met zijn trainer dit punten aantal aangevochten en toen bleek de jury een foutje te hebben gemaakt. Zijn score voor voltige werd uiteindelijk een 11,05, wat zeer hoog is voor dit toestel. Het onderdeel ringen ging zonder moeite en ook hier had hij een mooie score.

Uiteindelijk bleek Johan, met een redelijke wedstrijd, toch de beste te zijn en won hij de achtste finales. Dit betekent dus dat hij zich geplaatst heeft voor de kwartfinales op zaterdag 21 maart in Best.