Uitslagen Denk en Zet

SOMMELSDIJK - De damuitslagen van damvereniging Denk en Zet van maandag 9 februari 2015.

Afdeling 1

A. van der Veer - J.A. Dekker 3-0

3e Ronde Bekercompetitie

Winnaarspoule

J. van den Ouden - G. Kamp 1-1 en 2-0
M. Klink - H.H. Verolme 1-1, 1-1 en 2-0

Verliezerspoule

J. de Jong - W. Vroegindeweij 0-2
H. Keuvelaar - P. Leroy 0-2
I. Mackloet - W. Stolk 2-0
R. Jacobs - Joh. Wolfert 2-0
J. Jordaan - R. van Rijnberk 2-0
S.W. Keijzer - L. Visser 1-1
R. Kwakernaak - M. Meijer 2-0
J. van Hoorn - A. Jelier 2-0
W. Drenth - A. Verolme 2-0

De enige competitiewedstrijd werd gespeeld tussen Van der Veer en Dekker. Op een knappe manier wist Van der Veer Dekker zo klem te spelen, dat alleen het offeren van schijven nog maar over bleef. Verder werden er alleen maar bekerwedstrijden gespeeld, en dan wel volgens het 2-punten-systeem.
Kamp wist in eerste instantie Van den Ouden op fraaie wijze tot remise te dwingen. Maar remise in de winnaarspoule mag niet, dus moest er met een sneltreinvaart nog even een tweede wedstrijd gespeeld worden en die verloor Kamp. Hetzelfde lot overkwam Huib Verolme. De officiële wedstrijd werd remise. Toen kwam het vluggertje en dat werd wéér remise, dus nog maar een vluggertje en toen ging Huib Verolme de boot in. De finale gaat dus tussen Jan van den Ouden en Klink.
Nu gaan we naar de verliezerspoule. De Jong gaf op onverklaarbare wijze zomaar een paar schijven en dus zijn partij tegen Vroegindweij weg, nadat hij zo fraai begonnen was. Leroy had aan Keuvelaar een zware kluif. Het bewijs dat het krachtsverschil tussen afdeling 1 en 2 niet zo groot is. De uitslag Mackloet - W. Stolk was te voorspellen. Afdeling 3 tegen 1, dat moest eigenlijk niet kunnen. Jacobs kwam tegen Wolfert ineens op dam te staan. Wolfert nam die dam af, toch wist Jacobs aan het langste eind te trekken. Van Rijnberk heeft tegen Jordaan heel erg zijn best gedaan, maar fouten mag je niet maken, en dat deed Ruud, dus verloor hij. Visser leverde een heel erg knappe prestatie door een puntje van Keijzer af te snoepen. En in de verliezerspoule is remise mogelijk. Vreemd, hè? Meijer maakte tegen Kwakernaak weer een fout, die hem de partij kostte. Dat is niet de eerste keer. Van Hoorn maakte tegen Jelier een slagzet, waarmee bijna de helft van de schijven van het bord verdween, van Jelier meer schijven dan van Van Hoorn. Wat de spelers in afdeling 1 maar niet lukt, Bram Verolme een nederlaag toebrengen, dan lukte Drenth uit afdeling 2. Beschamend voor de spelers van de hoogste afdeling.