Afbeelding
Foto: Hertog

Voor jou gelezen - Nicoline Platschorre

Mees en Tijn en de campingdief

De vakantie van Mees en neef Tijn verloopt heel anders dan ze hadden verwacht. Samen met Mees' ouders en zusje Eva zijn ze op vakantie in Italië Het is er prachtig: bergen, kastelen, grotten en natuurlijk een zwembad! Maar dat er op deze camping ook een dief rondloopt is een stuk minder leuk. Want al snel blijkt dat papa's portemonnee verdwenen is. Daar begint het avontuur voor de jongens. Ze gaan helpen zoeken. Zou de geheime grot, die ze ontdekt hebben er ook mee te maken hebben?

Tussendoor spelen, zwemmen en voetballen ze met jongens op de camping en met Aldo, hun Italiaanse vriendje.

Maar elke keer blijkt er weer ergens gestolen. Uit de tent van Sander is geld gestolen en als het gezin van Mees terugkomt van een wandeling blijkt zelfs ook in hun caravan ingebroken:

"Papa doet de deur van het slot en stapt naar binnen. 'Nee toch hè!' horen de jongens hem roepen. 'Wat is hier gebeurd?' 'Wat is er?' Mama gaat ook naar binnen. 'Er is iemand binnen geweest,' zegt papa. 'De hele boel ligt overhoop……"

Mees en Tijn willen de dief vinden. Ze gaan weer op zoek naar de dief. En dan ontdekken ze ook iets belangrijks… Ze vertellen het niet meteen aan Mees' ouders. Ze gaan zelf op zoek en komen tot een ontdekking.

Wie blijkt uiteindelijk de dief te zijn? Dat hadden ze niet verwacht!!

Een leuk spannend boekje van de schrijfster Ina van der Beek. Het is boeiend en een spannend verhaal. Gelukkig ook weer niet té spannend, kinderen vanaf groep 4 zullen er ook met plezier in lezen of naar luisteren. Eerder verscheen een boekje met avonturen van Mees en Tijn: Mees en Tijn op de vlucht.

Prijs € 7,90
Uitgeverij Den Hertog
Vanaf 7/8 jaar
78 pagina's gebonden
ISBN 9789033126222