Afbeelding
Foto:

Winterdip

Zo, de twee weken kerstvakantie hebben we al weer even achter ons gelaten. De kerstboom is in veel gevallen veranderd in een hoopje as, de oliebollen zijn op en het vuurwerk is al weer opgeruimd. Kortom, het normale leven is al weer even bezig. Zo is het ook rond deze tijd meestal bij mij het geval dat de winterdip begint. zo in de eerste week van januari, als alle handen zijn geschud en de feestelijkheden definitief voorbij zijn begin ik in een gat te vallen. De dagen lijken donkerder en veel kouder dan december en alle leuke dingen van de winter zijn voorbij. Nou ja, behalve de sneeuw en ijspret dan. Meestal begint dat pas rond deze tijd. Maar aangezien we in Nederland wonen, moeten we altijd nog maar afwachten of we ook echt sneeuw gaan mee maken.

Meestal duurt zo'n dip tot eind april. Zo rond Koningsdag, als de gierzwaluwen weer in het land zijn en over het algemeen de dagen wat langer duren dan nu, kom ik het wel weer een beetje te boven. Dus voor nu betekent het dat ik nog drie maanden mezelf elke ochtend met nog meer moeite dan normaal m'n bed uit moet slepen, dat de afwas nog 10 keer zo erg lijkt en dat de concentratie op schoolwerk nog verder weg is dan gewoonlijk.

Gelukkig zijn er dan altijd nog wel mensen die daar niet zo heel erg last van hebben en me er op hun manier een beetje bij houden. Bij deze, mijn dank is groot.