INGEZONDEN:

Wegwijzers belangrijkrijker dan windwijzers

Daar moesten wij aan denken toen wij het verslag van de Wegwijzer School lazen in het Eilanden-Nieuws van dinsdag 27 januari.

De Wegwijzer in Middelharnis is een christelijke school voor Speciaal basisonderwijs op Goeree-Overflakkee. Het is inderdaad een school die voor een groep kinderen uit onze gemeenschap de goede richting aangeeft. Het is daarbij verblijdend dat ieder kind die behoefte heeft aan specialistisch onderwijs daarvoor in aanmerking komt, en er zijn gelukkig geen dogmatische barricaden. Ook niet voor kinderen van ouders die niet tot een kerkelijke richting behoren.

Het is ook geheel naar de geest van het Nieuwe Testament dat bij monde van de Herschepper ouderen aanspreekt en zegt: 'Laat de kinderen tot mij komen en verhindert ze niet, want voor dergelijke is het Koninkrijk der Hemelen'. Eenvoudige en praktische lessen geven het meeste profijt. Vooral voor kinderen die al vroeg in hun korte leventje deuken hebben opgelopen, is het een verademing als ze met andere kinderen op gelijk niveau om kunnen gaan. Menig ouder heeft het als een zegen mogen ervaren dat naast het specialistisch onderwijs dat geheel toegespitst was op de behoeften en vermogens van hun kinderen er ook onderwezen wordt zowel in sociale alsook in onmisbare levenslessen.

Het is ook zaak voor de gehele Flakkeese bevolking om dit onderwijs van harte te ondersteunen. En waar mogelijk een steentje bij te dragen aan de instandhouding voor deze School.

Deze Wegwijzerschool heeft uiteraard een streekgebonden identiteit die en sociaal en mentaal verantwoord is om in deze maatschappij een onopgeefbare plaats te krijgen. Een maatschappij die er bij gebaat is dat een ieder zich principieel verantwoordelijk voelt voor zijn staan in deze maatschappij en tevens voor God en de medemens.

Chr. v.d. Veer

NIEUWE-TONGE
veercall@kpnplanet.nl