Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Op maandag 26 januari werden bij Damvereniging Denk en Zet de volgende wedstrijden gespeeld:

Bekercompetitie

A. Verolme-H.H. Verolme         0-3

Afdeling 1:

J. van Hoorn-J.A. Dekker         1-1
W. Vroegindewij-J.J. Melaard 3-0        

Afdeling 2:

H. Keuvelaar-J. de Jong                         3-0
J. Jordaan-G. Kamp                        0-3        
A. Jelier-Joh. Wolfert         0-3
M. Klink-P. van Brussel                 3-0

Afdeling 3:

R. Jacobs-R. Kwakernaak         1-1
M. Meijer-L. Visser                        3-0
A. Stolk-R. van Rijnberk         0-3

De twee neven Verolme hadden nog een inhaalpartij voor de bekercompetitie te spelen. Normaal spelen ze remise. Nu niet, want bij een bekerwedstrijd moet er hoe dan ook een winnaar komen. Dat werd Huib Verolme en dat deed hij heel knap.

In de gewone competitie zaten de twee oudjes, Van Hoorn en Dekker tegenover elkaar. Ze gaven elkaar geen strobreed toe. Dus reikten ze elkaar op een gegeven moment maar broederlijk de hand. Melaard verloor van Vroegindeweij. Pas op het laatst ging het mis, zoals wel vaker. Dat lastige eindspel toch! Jammer dat De Jong tegen Keuvelaar op het eind ook al een verkeerde voorzetting koos. Wat zal zijn vrouw daar wel van zeggen? Jordaan kwam tegen Kamp al gauw een schijf achter te staan. Toch zag het er nog even naar uit dat het remise zou worden, maar nee hoor, daar nam Kamp geen genoegen mee. Jelier kwam tegen Wolfert nog een schijf voor, maar hij had een lastige stelling. Daar wist Wolfert uitstekend van te profiteren. Heel boeiend was de strijd tussen Klink en Van Brussel. Van Brussel wist nog wel uit een opgesloten stelling te ontsnappen, maar Klink rondde de zaak knap in zijn voordeel af.

Jacobs had van Kwakernaak kunnen winnen, maar ze kozen te vroeg voor een puntendeling. Meijer kwam tegen Visser door een mooie slagzet enkele schijven voor, maar Visser kwam weer een heel eind terug. Niet genoeg om er nog een remise uit te slepen. Ruud van Rijnberk doet het fantastisch. Op een gegeven moment tippelde hij dwars door de stelling van Stolk heen, met een voor hem positief resultaat.
v.H.