De heer T. van Prooijen
De heer T. van Prooijen Foto: Archief

Raad Dirksland heelt genuanceerde kijk op moeilijkheden in Ziekenhuis

Ondanks het feit dat enkele woordvoerders in de woensdagavond te Dirksland gehouden raadsvergadering nauwelijks een spaan van het ziekenhuisbestuur heel liet en gaat dhr. T. van Prooijen (P.v.d.A.), herbenoemd in de Stichtingsraad, het bijltje slijpen om er nogmaals op los te hakken, een en ander onder de strijdkreet dat het uur der openheid is aangebroken. Dat gaf hij onomwonden te kennen na zich aan de raad nader te hebben verklaard omtrent zijn uitlatingen in een interview gedaan. De raadsvergadering waarin de raad zich genuanceerd over de ziekenhuisproblemen heeft uitgesproken werd i.v.m. de publieke belangstelling in het Ver. gebouw ,,de Schakel" gehouden waar een aantal doctoren, verpleegsters en andere belangstellenden de besprekingen volgden. Vooral het feit dat bet ziekenhuisbestuur enkele tonnen geld tegen een vrij lage rente heeft uitgeleend terwijl de outillage ontoereikend is werd als hoogst ergerlijk aangerekend. Elf van de dertien raadsleden gingen accoord met een door de P.v.d.A. fractie gelanceerde motie waarin de Stichtingsraad wordt verzocht te bevorderen dat een neutraal bureau een accountants onderzoek in stelt alsook te onderzoeken of de bepaling in het testament van Vrou­ we Paulina van Wee!juist worden nageleefd. De beide wethouders, de heren A.C. v. Rossum (S.G.P.) en D. de Bonte (A.R.) alsook dhr. C. van F.s (S.G.P.), lid van het ziekenhuisbestuur spraken zich tegen aanvaarding van de motie uit.

Het applaus van de publieke tribune gold derhalve degenen die hun fiat wel hadden gegeven. De vergadering werd gepresideerd door burgemeester H. Bos uit wiens mond de felicitatie na de in de Stichtingsraad benoemden gezien de grote moeilijkheden in het bestuur wel wat dubbelzinnig moest klinken….

Dit was de aanhef van een zeer uitgebreid verslag van de gemeenteraad van Dirksland en stond in Eilanden-Nieuws van 30 januari 1970.