Afbeelding
Foto: PR

Hulpgoederen voor christenen in Irak

DIRKSLAND - Door het toedoen van de IS (Islamitische Staat) zijn enorm veel minderheden, waaronder zeer veel christenen, op de vlucht. Door de snelle opmars zijn vele christenen uit hun woonplaatsen gevlucht en hebben ze weinig of niets mee kunnen nemen.

Nu er ook winterse temperaturen in die regio's zijn, verkeren veel vluchtelingen in erbarmelijke toestand. Dit was reden genoeg om in Nederland acties op te starten om deze vluchtelingen te helpen. De verschillende acties hebben zich landelijk verenigd en konden zo gebruik maken van elkaars diensten en expertise.
Door de goede en landelijke opzet om in actie te komen voor deze vluchtelingen, heeft meester De Bakker van CBS Prins Maurits het idee gevat om ook op Flakkee warme kleding en andere nodige spullen te verzamelen om deze mensen in nood te helpen. Dit resulteerde in vier dagen tijd een vrachtwagen vol spullen. Dit is alleen nog maar van de inwoners van Dirksland en Melissant. De organisatie is ongelofelijk dankbaar dat er zoveel is opgehaald in deze twee dorpen. Er wordt momenteel gekeken of er een derde transport komt. Dit is afhankelijk van de behoefte en de mogelijkheden om in het gebied te komen. Door de samenwerking met organisaties zoals het Rode Kruis, komen de hulpgoederen goed terecht en is er goed zicht op wat nodig is.