Afbeelding
Foto:

Successen Google Glass

Ondanks alle negatieve berichten heeft Google Glass ook gezorgd voor een aantal handige innovaties. Een paar successtory's op een rijtje.

1. Handig voor doven

De microfoon van de smartphone pikt een gesprek op in de omgeving. Vervolgens wordt het door slimme spraakherkenning omgezet in tekst. Deze ondertiteling van het gesprek wordt weergegeven in het schermpje van Google Glass. Op die manier kan een doof persoon dus een gesprek volgen zonder liplezen.

2. Praktisch voor hulpdiensten

De Amsterdamse brandweer heeft bekend gemaakt dat ze proeven doen met Google Glass. De slimme bril zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden bij ongelukken, de bril toont dan relevante informatie over de positie van de airbags. Ander voorbeeld is dat het scherm laat zien op welke manier de auto kan worden opengeknipt.

3. Realtime informatie over sporters

Er zijn sporters die in hun Google glass realtime hun prestaties zien. Zo hebben Nederlandse roeiers sensoren op hun boot aangebracht. Door middel van een app worden de metingen omgezet relevante informatie. Op basis daarvan kunnen de roeiers hun prestaties verbeteren.

4. Informatie in de melkput

Voor een melkboer is het belangrijk om de juiste informatie te hebben over de koe die voor hem staat. Zo mag de melk van een zieke koe niet in de melktank terecht komen. Een app voor Google glass herkent de koeien en geeft een waarschuwing.