Heeft de huisomroep nog toekomst?

Vervolg van de voorpagina

Aansluitend gaf namens de huisomroep Wim Hoogmoed een schets van verleden naar heden, van veel handwerk tot een volledig gedigitaliseerde omroep. "Als huisomroep zijn we behoorlijk bij de tijd geworden", zo gaf hij aan, "maar is een huisomroep eigenlijk nog wel iets van deze tijd?", voegde hij er meteen aan toe. Volgens Hoogmoed zit het antwoord in de doelgroep van deze omroep: de luisteraar. "Mensen die in een kwetsbare situatie zijn gekomen, die niets hebben met de moderne media en die door die media nauwelijks meer bereikt worden met de vertrouwde geluiden en klanken waarmee ze zijn opgegroeid. Die herkenbare klanken, muziek, liederen, voorgelezen teksten, gedichten, enz., roepen herkenning op, geven rust en ontspanning, niet in de laatste plaats ook op geestelijk gebied. Daar willen we het voor doen, als vrijwilligers van de huisomroep. Daarom is er ook vandaag nog toekomst voor een huisomroep, voor het welzijn van de bewoners, cliƫnten en patiƫnten die onder de hoede van CuraMare vallen. We hopen, en dat zegt meteen iets over de identiteit van de huisomroep, dat de Heere ook dit werk wil zegenen."

Verzoeknummers indienen

Doordat de nieuwe huisomroep in alle vestigingen van CuraMare te beluisteren is, alleen Geldershof in Dirksland nog niet, is er een forse uitbreiding van het aantal luisteraars gekomen. De vrijwillige medewerkers hebben er zin in om voor hen een mooi programma-aanbod te verzorgen. Op elke werkdag is er 's morgens een programma te beluisteren. Zoals een morgenwijding, gevolgd door muziek en liederen. Daarnaast is er eenmaal per week een uitzending met klassieke en lichte muziek. Ook is er een keer in de week een verzoekplatenprogramma, waarvoor het vanaf morgen, zaterdag 17 januari, mogelijk is om verzoeken aan te vragen. Dat kan via het e-mailadres huisomroep@curamare.nl. Aanvragen voor een volgende uitzending kunnen wekelijks gedaan worden tot donderdag 18.00 uur. In de aanvragen dient te worden aangegeven voor wie de aanvraag bedoeld is, door wie de aanvraag werd gedaan en welk lied of muziekstuk wordt aangevraagd.
Verder wordt nog volop nagedacht over nieuwe programma's, zoals een gesproken streekjournaal, of interviews, zowel binnen als buiten de vestigingen van CuraMare. Hiervoor is een programmaraad in het leven geroepen die de nieuwe programma's voorbereidt.

Vrijwilligers gevraagd

Nieuwe vrijwilligers kan de huisomroep trouwens nog prima gebruiken. Vooral jongere vrijwilligers, die goed raad weten met automatisering en bijbehorende apparatuur zijn hartelijk welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de e-mailadressen huisomroep@curamare.nl of l.vervloet@nieuwrijsenburgh.nl.