Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandagavond 12 januari werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet.

Bekercompetitie:

Winnaarspoule

J. van Hoorn-J. van den Ouden                         1-1 en 0-3
W. Drenth-G. Kamp                                 1-1 en 0-3
M. Klink-A. Jelier                                         3-0

Verliezers poule

W. Vroegindeweij-A. van der Veer                        0-3
P. van Brussel-J. de Jong                                         3-0
M. Meijer-S.W. Keijzer                0-3
L. Visser-R. Kwakernaak                         1-1
Joh. Wolfert-P. Leroy                                 0-3
W. Stolk-R. Jacobs                                         1-1
R. van Rijnberk-H. Keuvelaar                 0-3
J. Jordaan-I. Mackloet                 0-3

Afdeling 1:

J.J. Melaard-J.A. Dekker                         afgebr.

Afdeling 2:

J. de Jong-P. van Brussel                         1-1

Deze avond was uitgetrokken voor de bekercompetitie.

Van Hoorn en Van den Ouden speelden een spannende partij, die uiteindelijk op remise uitliep. Maar in de winnaarspoule is remise niet toegestaan. Er moest een beslissing komen. Dus werd er nog een sneldamwedstrijd gespeeld, die Van Hoorn uitschakelde.

Eenzelfde lot overkwam Drenth. Ook hij speelde aanvankelijk remise, maar ach, dat mag niet. Kamp handhaafde zich in het vluggertje dat volgde.

Jelier bood tegen Klink knap weerstand, maar op een gegeven moment ging het toch fout. Hij had zich nog kunnen herstellen, maar dat zag hij over het hoofd, dus verloor hij. Klink gaat verder.

In de verliezerspoule werden mooie partijen gespeeld. Van der Veer wist Vroegindeweij helemaal klem te spelen. Hij kon alleen nog maar schijfjes offeren. En dat betekende: Einde. De wedstrijd van De Jong tegen Van Brussel is vorige week al gespeeld. De Jong is de laatste tijd niet zo erg in vorm. Van Brussel wel, dus is wel duidelijk hoe het afliep. Vanavond zaten die twee weer tegenover elkaar, nu in een gewone competitiewedstrijd. De Jong heeft z'n tanden op elkaar gezet. Hij mocht niet thuis komen als hij verloor. Nou, dat werd een meevaller. Hij speelde gelijk. Eigenlijk had Keijzer bij de negende zet al kunnen winnen, maar hij zag een damzet over het hoofd. Wel kwam hij een schijf voor te staan. Later haalde hij de dam toch nog en dat leverde hem de winst op. Dat Visser de routinier Kwakernaak een puntje wist af te snoepen, is wel een krantenberichtje waard. Wel het bewijs dat Visser er steeds beter in komt. Wolfert ging tegen Leroy in de fout. Dat is geen schande. Jacobs wist een schijf meer niet in winst om te zetten. Keuvelaar haalde op een knappe manier de winst binnen. ,Van Rijnberk had een moeilijke stelling, waar hij uiteindelijk niet veel mee kon. Mackloet wist tegen Jordaan al vrij gauw aan een dam te komen Later dacht Jordaan via een mooie slagzet terrein terug te winnen, maar de slagzet kwam anders uit dan hij gedacht had.

Rest nog om mee te delen dat de competitiewedstrijd tussen Dekker en Melaard afgebroken moest worden, in een wat betere stand voor Dekker.
v.H.