De Motte start met nieuwe reeks lezingen

MIDDELHARNIS - Op donderdag 22 januari 2015 start Historische Vereniging De Motte weer met een nieuwe reeks lezingen. Te gast op deze eerste avond zijn maritiem archeologen René Rentick en Martijn Manders, bekend van het televisieprogramma De Wereld Draait Door, om een lezing te verzorgen over de zoektocht naar De Hoorn.

Wie goed kijkt, vindt de scherven van het zeventiende-eeuwse aardewerk nog tussen de kiezels op het strand. In 1615 ontplofte het schip de Hoorn bij Puerto Deseado in Patagonië. De brokstukken werden over de oever en de baai verspreid. Een Nederlands-Argentijns team van onderwaterarcheologen onderzocht de plek waar het Hollandse schip verging en vond er 500 artefacten. Rentick en Manders vertellen meer over de zoektocht naar het schip, de vondsten en het werk van onderwaterarcheologen.

De lezing wordt gegeven in het Oude Raadhuis te Middelharnis, Raadhuisstraat 1, en begint om 20:00u. Meer informatie is te vinden op www.demotte.nl. Later dit seizoen volgen nog lezingen over de Eerste Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee, de Slag om Peenebeek en menselijk skeletonderzoek in de archeologie.