Afbeelding
Foto: Hans Villerius

MBO opleidingenmarkt weer druk bezocht

MIDDELHARNIS – Voor misschien al wel de vijfentwintigste keer werd maandagavond 12 januari jl. in de Regionale Scholengemeenschap Goeree-Overflakkee (RGO) te Middelharnis de jaarlijkse onderwijsmarkt gehouden. Een hele happening die ditmaal naar schatting zo'n duizend man op de been bracht. Leerlingen en ouders/verzorgers, die zich lieten informeren over de onderwijsmogelijkheden in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. Hiervoor waren maandagavond twaalf scholen/onderwijsinstellingen in Middelharnis aanwezig om hun onderwijsaanbod te presenteren, in totaal goed voor veertig opleidingen.

Tekst en foto's: Hans Villerius

De onderwijsmarkt wordt ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door een viertal decanen van de Prins Maurits Scholengemeenschap, de RGO en het Edudelta College. De bedoeling van de markt is leerlingen helpen oriënteren op hun vervolgstudie.
Van de Prins Mauritsschool waren mavo-3 en vmbo-4 leerlingen te gast op de RGO, van het Edudelta College alle 4e klas leerlingen en de 3e klas leerlingen van de beroepswerelden 'Voedsel & gezondheid', 'Toerisme & recreatie' en 'Natuur & leefomgeving', van de RGO zelf stonden de schooldeuren open voor 3e klas leerlingen van zowel mavo als vmbo, maar ook andere belangstellende RGO leerlingen waren er welkom.
In de schoollokalen werden vier achtereenvolgende voorlichtingscessies gehouden, van elk 35 minuten, waarin dieper werd ingegaan op de inhoud van de opleidingen. Iedere leerling moest er minimaal twee bijwonen. En tussen de bedrijven door was er in de aula volop gelegenheid om kramen te bezoeken van diverse onderwijsinstellingen die zich daar presenteerden. Voor veel leerlingen en hun ouders was het een nuttige informatieve avond, die duidelijk in een behoefte voorziet.