Open Monumentendag

DEN HAAG - Meer dan een miljoen mensen heeft Open Monumentendag 2014 bezocht, zo blijkt uit recente resultaten van het Continu Vakantie Onderzoek. Dit is een recordaantal bezoekers in de 28-jarige geschiedenis van de Open Monumentendag.

Jaarlijks meet de Stichting Open Monumentendag in het najaar het bezoekersaantal van het evenement via het Continu Vakantie Onderzoek (CVO). Volgens het CVO bedroeg in 2014 het bezoekersaantal 1.047.000, om precies te zijn. Uit het CVO bleek ook dat een derde van de bezoekers in 2014 voor het eerst de Open Monumentendag heeft bezocht. Dit betekent dat het evenement naast een grote groep trouwe bezoekers nog steeds nieuwe groepen geïnteresseerden weet te trekken. Het CVO is een grootschalig multi-cliënt onderzoek naar het vakantie- en vrijetijdsgedrag van de Nederlanders, ook in het binnenland, uitgevoerd door NBTC-NIPO Research.

Open Monumentendag 2015

In 2015 vindt in het weekend van 12 en 13 september de 29e editie van de Open Monumentendag plaats. Het thema in 2015 is Kunst & Ambacht. Zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument komt daarmee centraal te staan.