Waarnemend burgemeester Lokker houdt zijn rede, geflankeerd door het voltallige college. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Waarnemend burgemeester Lokker houdt zijn rede, geflankeerd door het voltallige college. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

'Gemeente en inwoners zijn meer dan ooit op elkaar aangewezen'

GOEREE-OVERFLAKKEE - "Voor ons allen is 2015 een spannend en uitdagend jaar waarin gemeente en inwoners meer dan ooit op elkaar zijn aangewezen. Ik hoop dat dit besef van wederzijdse afhankelijkheid burger en bestuur dichter bij elkaar zal brengen. Dat het onderling vertrouwen wordt versterkt. Dat wij elkaar recht zullen doen en ons vooral niet laten leiden door incidenten en kortdurende hypes en niet mee gaan in een cultuur van 'breaking news' en oppervlakkigheid". Dit zei waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker dinsdagavond in zijn Nieuwjaarstoespraak in het Zalencentrum Dorpstienden in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

"Vertrouwen maakt het samenleven mogelijk. Het is in feite de ander de gelegenheid geven om te doen wat er gedaan moet worden. Het dagelijks bestuur kan niet werken zonder het vertrouwen te hebben van de volksvertegenwoordiging en een gemeenteraad kan haar werk niet doen als de inwoners het vertrouwen in haar hebben verloren. Laat daarom 2015 het jaar zijn waarin wij vertrouwen geven aan de ander in de zekerheid vertrouwen terug te krijgen. Want pas dan kunnen wij in alle vrijheid met elkaar omgaan en ontstaat gemeenschapszin", vervolgde hij.

Ontmoeten

Traditiegetrouw maakten directies van bedrijven en instellingen, politici, brandweer, politie en hulpdiensten, vertegenwoordigers van kerkgenootschappen, ambtelijke functionarissen en inwoners hun opwachting op deze receptie van het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee. Enerzijds een goede gelegenheid om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar te overhandigen. Anderzijds om relaties te verstevigen en uiteraard aanwezig te zijn op de 'place to be' voor eilandmarketing. Lokker wenste zijn collega Ada Grootenboer een voorspoedig herstel toe zodat zij daarna haar taak weer kan vervullen. In het kort schetste hij de gebeurtenissen rond de oud en nieuw-viering op het eiland. Sprak zijn waardering uit voor de inzet van alle betrokken diensten. Uitte zijn teleurstelling over het feit dat enkelen door brandstichting de festiviteiten verstoorden en concludeerde dat de aangerichte schade redelijk beperkt is gebleven.

Lees verder op pagina 3