Foto: FlakkeeNieuws
Foto: FlakkeeNieuws Foto: FlakkeeNieuws

Rustige jaarwisseling eindigt met brand

GOEREE-OVERFLAKKEE - De jaarwisseling verliep dit jaar relatief rustig op het eiland. Zoals gebruikelijk moest de brandweer in veel dorpen uitrukken voor het blussen van kleine buitenbrandjes, maar er vonden geen grote incidenten plaats. Dat veranderde in de vroege morgen op nieuwjaarsdag. Rond half zes in de ochtend werd er alarm geslagen voor een grote brand in Dirksland. Een leegstaande loods aan de Spuikolk stond in lichterlaaie.

De grote brand zorgde voor veel rookontwikkeling, die door de wind richting de N215 werd geblazen, de weg is daarom een periode afgesloten. Twaalf woningen aan de Onwaardsedijk zijn tijdelijk ontruimd, een voorzorgsmaatregel omdat het dak van de loods bestond uit asbestplaten. De bewoners zijn opgevangen in café De Kaai, daar stond de burgemeester de mensen te woord. De gemeente opende later op de dag een telefoonnummer om vragen te beantwoorden over de situatie. Ook de gemeentelijke website en Twitter werden ingezet om de burgers te informeren over de stand van zaken.

Metingen

De brandweer heeft continue metingen verricht om te controleren of er asbest aanwezig was in de omgeving. Buiten het industrieterrein werd geen asbest aangetroffen. Rond het middaguur mochten de bewoners weer naar hun woning.

Nablussen

Om het vuur helemaal te kunnen doven is de brandweer uren in touw geweest met het nablussen. Er moest ook worden gesloopt om het smeulende vuur op alle plaatsen te blussen. Uiteindelijk kon de brandweer om 14.30 uur het sein 'Brand meester' geven. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie is op zoek naar tips, die kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via het telefoonnummer 0800-7000.

De brandweer zette veel materiaal in om de grote brand te bestrijden. Foto’s: FlakkeeNieuws