Afbeelding
Foto:

Kinderkoor zingt voor ouderen

MIDDELHARNIS - Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van het Rode Kruis Middelharnis, was er een primeur. Tijdens de bijeenkomst in restaurant De Windroos op Hernesseroord was er een kerstoptreden van twee nieuwe kinderkoren: Hum! en POPS.

Voor de kinderkoortjes was het de eerste keer dat ze een concert verzorgden! De koortjes zijn na zomervakantie pas van start gegaan en dan al zo snel een optreden in kerstsfeer is best een flinke uitdaging. In een geheel gevuld restaurant luisterden ongeveer honderd door het Rode Kruis genodigde ouderen naar optreden.

De kinderen uit het koor Hum! komen uit de groepen 3 en 4 van de basisschool en de kinderen uit het koor POPS uit groep 5 t/m 8. Onder leiding van Mareille de Blok en met begeleiding van Joost van der Vorm Lucardie werden de jeugdige zangers klaargestoomd voor dit eerste optreden.

Met danspasjes en gebruik van kleine kaarsjes werd in een mooie kerstsfeer dit optreden verzorgd. Alle deelnemers aan de vrijwilligersmiddag vonden het geweldig om dit te mee te mogen maken!