Afbeelding
Foto:

Thomas leert tellen

Weer een vrolijk en leerzaam boekje over Thomas , voor peuters en kleuters. Geschreven door Gisette van Dalen en met illustraties van Willeke Brouwer. Thomas is een grappig jongetje met een blauw petje op. Op zijn school is het feest, want de juf is jarig. Slingers, een cadeau en taart, het hoort er allemaal bij.

Elke bladzij heeft een letter centraal staan. Dit is voor leergierige kinderen en oudere kleuters extra leuk. Peuters zullen vooral genieten van de kleurrijke en aansprekende plaatjes en de grappige gedichtjes. Ook het steeds terugkerende rijmpje aan het eind van elke bladzij zeggen ze al snel na:

'Thomas geeft de juf een handje.
'Bent u nu al honderd jaar?'
Juf Jet schatert van het lachen.
Thomas toch! Doe niet zo raar.'

Thomas, Thomas, lezen maar! Welke letter zie je daar?
( de letter 'j' is op deze bladzij rood gekleurd en staat centraal)

Kinderen leren op een speelse manier enkele letters.

Zeker ook aanbevolen voor leidinggevenden van peuterspeelzalen en leerkrachten van kleuterklassen. Op www.gisettevandalen.nl is verwerkingsmateriaal bij Thomas leert letters te vinden.

Een aanrader, net als de eerder verschenen boekjes van Thomas: Thomas toch! Thomas speurneus en Thomas telt tot tien.

Prijs € 8,95
Uitgeverij de Banier
ISBN 9789462780477


Bart wordt verkeersagent

Na de eerste twee leuke boeken over Bart, heeft Simone Foekens opnieuw een boek geschreven. In dit nieuwe deel wordt Bart verkeersagent.

En een verkeersagent is nodig, want het is gevaarlijk op weg naar school.

Al die grote jongens en meisjes die in een groep fietsen kijken helemaal niet uit. Ze doen zelfs gevaarlijk. Ze rijden door als ze geen voorrang hebben. Ze rijden Bart omver. Bart is boos en niet zo'n klein beetje ook. Zijn moeder trouwens ook. Die gaat naar de directeur van de school. Die moet er wat aan doen, vindt ze…het zijn kinderen van zijn school. Maar meneer de Groot, de directeur, vindt van niet. ' Maar de straat is niet de school,'zegt hij.

Dan komt Bart zelf in actie. Dat valt niet mee….

"Wat wou je nou?'vraagt een jongen.
Hij knikt brutaal met zijn hoofd.
Bart laat zich niet bang maken.
'Ik wil dat jullie uitkijken,'zegt hij dapper.
'Wat?'vraagt de jongen?
Oeps….hij praatte wel erg zacht.
'Ik wil dat jullie uitkijken.'
Nu schreeuwt hij bijna….'

Maar dan komt Barts opa erbij. Opa is piloot en komt ook in de andere twee deeltjes voor. Opa helpt Bart . En als er dan zelfs nog een echte agent bij komt is het helemaal compleet. Zal het nu eindelijk lukken om de fietsers een lesje te leren?

Lees het in die leuke , aansprekende boekje van Simone Foekens. Fijn voor jonge lezers, want het is een boekje met korte zinnetjes. Op de omslag al veel te zien is en in het boek staan grappige, bijpassende tekeningen van Melanie Broekhoven. Achterop staat vanaf 8 jaar, maar het is zeker al eerder te lezen en uiteraard ook leuk om voor te lezen. Geschikt voor de doelgroep 6-9 jaar. Eerder verschenen Bart op Schiphol en Bart en de inbrekers.

Prijs € 8,50
Uitgeverij Den Hertog
ISBN 9789033126437

Afbeelding