Afbeelding
Foto:

Genieten?

Ligt het aan mij of is 2014 sneller voorbij gegaan dan andere jaren? Het lijkt nog maar een maand geleden dat ik nog bijkomend van een buikgriep me toch aan de oliebollen en champagne waagde op de overgang van 2013 naar 2014. Maar zodra ik terugkijk op de achterliggende 12 maanden vraag ik me af hoe ik het voor elkaar heb gekregen om alles in één jaar te stoppen. Het waren 12 maanden waarin mijn leven een hele andere wending heeft gekregen. Waar een idee, wat normaal meestal bij een idee blijft, ineens werkelijkheid werd en het even later ook nog het beste idee bleek te zijn wat mij in 2014 heeft kunnen overkomen.

Toen ik de beslissing maakte om het eiland voorlopig achter me te laten en me te gaan nestelen in Amersfoort en omstreken, had ik geen idee hoe het zou zijn om 'op mezelf' te wonen. Om geen ouders te hebben die je achter je vodden aan zaten om je kamer op te ruimen of huiswerk te maken. Ik moest alles zelfstandig gaan doen. Dat leek me aan de ene kant heerlijk maar aan de andere kant was het ook enorm angstwekkend. En dan de druk die mensen op je leggen door te zeggen dat je wel moet genieten van je studententijd. Hoe kan je nou genieten als je alleen maar bezig bent met wasjes draaien, eten koken, opruimen, schoonmaken, school en soms tussendoor ook nog wat (lees: heel veel) huiswerk moet maken? Is er dan nog wel tijd om te genieten? Toch ben ik gegaan en ja, ik moet eten koken, wasjes draaien, opruimen, schoonmaken, naar school en huiswerk doen. Maar ondertussen geniet ik heel wat af daar.

Als ik iets geleerd heb in deze afgelopen maanden is het wel (lekker cliché) dat hoe eng een keuze ook lijkt, als je er maar gewoon aan begint merk je vanzelf dat alles op z'n pootjes terecht komt. En met deze gedachte wil ik graag 2015 ingaan. Happy new year!