Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Leden modelvliegclub baalt van brand

MIDDELHARNIS - "Zelfs de wipkip is naar de knoppen", wijst Leo Rietdijk aan. Hij staat naast de puinhopen van het afgebrande clubgebouw van de modelvliegclub aan de Middelweg in de polder van Middelharnis. Het gebouw werd aangestoken in de nacht voor Eerste Kerstdag. De melding van de brand was om zeven minuten over vier. Om kwart voor vijf was voorzitter Rietdijk ter plaatse. "Toen lag het al zo. Dan schieten de tranen je in de ogen."

Door Martijn de Bonte

Al achttien jaar was het clubgebouw van liefhebbers van modelvliegen in gebruik. De bouwkeet van negen bij zes meter was afkomstig van een modelvliegclub in Gorinchem. De hobby beoefenen ze buiten op het veld, maar in het clubgebouw zijn de bijeenkomsten, wordt er vergaderd en zijn er evenementen. Zoals de jaarlijkse open dag van de club op Hemelvaartsdag. Afgelopen voorjaar besloot de club het gebouw grondig op te knappen. Er zijn de afgelopen maanden nieuwe kozijnen geplaatst, nieuwe meubels neergezet en ook de keuken is vernieuwd. Er moest nog een laatste likje verf worden gesmeerd, dan was de opknapbeurt helemaal klaar…

'Geheid aangestoken'

Het clubgebouw staat volgens Rietdijk 'in the middle of nowhere'. Doordat er bij de varkenshouderij verderop een alarm afging werd de brand ontdekt. "Anders had waarschijnlijk niemand het gezien", aldus de voorzitter. In het clubgebouw was geen elektriciteit en ook geen water en gas. "De brand is geheid aangestoken". Waarschijnlijk is de brand begonnen naast de achterdeur. De politie doet onderzoek om de daders op te sporen. In het gebouw van de club was trouwens niks te halen. De leden nemen hun spullen mee naar huis.

Oproep

Het clubgebouw was weliswaar verzekerd, maar het bedrag dat wordt uitgekeerd is waarschijnlijk niet voldoende om een nieuw clubgebouw te realiseren. Als er iemand een bouwkeet beschikbaar heeft, dan houdt de vereniging zich aanbevolen. Neem voor meer informatie contact op met voorzitter Rietdijk, zijn e-mailadres is l.rietdijk40@chello.nl.

"Over een paar maanden hopen we weer een onderkomen te hebben", besluit Rietdijk. "We gaan niet bij de pakken neerzitten."