Afbeelding
Foto: Archief

Kon. Felicitatie op 70-jarige bruiloft in Stad

Op de herdenking van het 70-jarig huwelijksfeest van het echtpaar A. Melaar (97) en A. Melaard-Donkersloot (94) heeft ook het gemeentebestuur van Middelharnis acte de precense gegeven. Burgemeester van Es en zijn echtgenote en de beide wethouders feliciteerden 's middags de hoogbejaarde echtelieden die over dit hoge bezoek bijzonder verrast waren. De heer Melaard is wel eens wat afwezig maar mevrouw Melaard heeft alles wat de burgemeester tot haar sprak goed opgenomen.

Burg. Van Es noemde het jubileum bijna uniek in den lande waarbij hij erop dat in de Bijbel de leeftijd 75 aan de zeer sterken wordt toebedacht om dan nog maar niet over een huwelijksjubileum van dat aantal jaren te spreken. Gaarne hoopte dhr. Van Es dat het meer dan diamanten bruidspaar nog enkele goede jaren zullen worden gegeven al hebben de gebreken van de oude dag zich ook aangediend. De functies releverend die dhr. Melissant had behartigd kon de burgemeester een des te hartelijke gelukwens uitspreken. De verrassing dat ook H.M. de Koningin het echtpaar schriftelijk geluk wenste had de burgemeester voor het laatst gehouden. Namens Hare Majesteit bood hij de echtelieden ene prachtige feesttaart aan. Mevr. Van Es overhandigde hen een bloemstukje. De brief die dhr. Van Es later zal overhandigen is getekend door de Particulier Secretaris van de Koningin.

In Stad zal die bij de vele gelukwensen die ter gelegenheid van deze dag binnenstroomden bewaard blijven. Vader en moeder Melaard-Donkersloot die al vijftien jaar worden verzorgd door hun schoondochter mevr. Melaard-v.d. Valk hebben deze dag hun kinderen, kleinkinderen, neven en nichten en zoveel anderen weer om zich heen gehad. Het was weliswaar een drukke dag maar die hartelijke gelukwensen maakten het onvergetelijk.

Dit artikel stond eerder in de krant van 30 december 1969