Afbeelding
Foto: Archief

Karakteristieke elementen worden bij sloop De Goede Ree gehandhaafd

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een informatief document geeft het college van B en W de ontwikkelingen aan rond de sloop van het voormalige verzorgingshuis De Goede Ree in Sommelsdijk en op de wijze waarop een aantal karakteristieke elementen in de herinrichting van het terrein gestalte zouden kunnen krijgen.

Door Jaap Ruizeveld

Het gemeentebestuur gaat in overleg met de ontwikkelaar over een wijzigingsprocedure. Begin volgend jaar begint de sloop van het voormalige verzorgingshuis. In een voorkeursmodel is een aantal sterke stedenbouwkundige uitgangspunten aanwezig. Deze zijn o.a. het doorzetten van vrijstaande woningen aan de Langeweg, het terugbrengen van een vijver met park op de hoek en het markeren van de kruising Prinsesselaan/A.J. de Graaffstraat. Verder het gevarieerd woningbouwprogramma en het terugbrengen van karakteristieke elementen. Het college kan met dit model in stemmen.

Als voorwaarde - zowel door de Stichting tot Bescherming van het dorpsgezicht als door de gemeenteraad - is aandacht gevraagd voor het behoud van karakteristieke elementen. Overleg tusssen Bouwfonds Ontwikkeling en de Stichting tot Bescherming van het dorpsgezicht heeft inmiddels geleid tot een positieve houding van de Stichting. Om het terugbrengen van de karakteristieke elementen meer te garanderen dan in de modellenstudie is aangegeven, zal het terugbrengen van genoemde elementen als voorwaarde worden verbonden aan de medewerking, stelt het gemeentebestuur.