Wonen buiten gemeente

GOEREE-OVERFLAKKEE – De wethouders Frans Tollenaar (Nieuwdorp) en Marnix Trouwborst (Zuidland) hebben met ingang van januari 2015 opnieuw voor de periode van één jaar ontheffing gekregen om buiten de gemeente Goeree-Overflakkee te mogen wonen. De wethouders hebben persoonlijke omstandigheden aangevoerd als reden om opnieuw dit verzoek in te dienen. GOS-fractieleider Maliepaard kon zich in de aangedragen omstandigheden (zoals netwerken) niet vinden en stemde tegen. PvdA-er Eijkenduijn hoopt en verwacht dat een volgend verzoek voor nog een jaar ontheffing achterwege blijft.


Vreugdevuur Ooltgensplaat

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na overleg met vertegenwoordigers van de Dorpsraad Ooltgensplaat en bestuursleden van de Stichting Nieuw Oeltgen - organisator van de festiviteiten tijdens de jaarwisselingen - en na contact met de politie is besloten dit jaar opnieuw vergunning te geven voor het aanleggen van een vreugdevuur op de locatie kruising Weespad/Stoofstraat in Ooltgensplaat. Hiervoor zullen de gebruikelijke voorzieningen worden getroffen zoals het plaatsen van een stookcontainer op een zandbed. Er zullen twee gecertificeerde brandwachten worden ingehuurd voor toezicht, zo stelt het college in een informatieve brief aan de raad.

Onbegrijpelijk

Namens de VKGO-fractie stelde Johan de Vos donderdag mondelinge vragen over dit onderwerp. De fractie vindt het onbegrijpelijk dat er opnieuw een vergunning is verleend voor het vreugdevuur op de locatie Weespad te Ooltgensplaat, direct in de nabijheid van een benzinestation. Daarbij te denken dat er speciaal voor evenementen een terrein is aangelegd aan de Dorpsweg. VKGO gunt Ooltgensplaat het vreugdevuur maar dan op een locatie waarbij het veiligheidsrisico aanzienlijk wordt verlaagd. Volgend jaar zal tijdig over dit onderwerp worden gesproken en wellicht wordt dan een andere locatie aangewezen, gaf voorzitter Lokker aan.