Rooftocht in jachthaven: twintig 20 maanden cel

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Voor een nachtelijke rooftocht in Stad aan 't Haringvliet is een 27-jarige man uit Urk veroordeeld tot twintig maanden celstraf. Ook moet hij 1600 euro schadevergoeding betalen aan twee gedupeerden, de eigenaar van de jachthaven en van een pleziervaartuig.

In de nacht van 1 op 2 augustus ramde de man 's nachts met een gestolen auto het toegangshek van de jachthaven open. Daarna brak hij in op minstens negen boten, waar hij drank en etenswaren vond en waar hij de nodige inbraakschade aanrichtte. Dezelfde nacht werd door hem nog een auto in Stad aan 't Haringvliet opengebroken. Bij een poging om in te breken in een woning aan de Molendijk zette de man het op een rennen toen de bewoonster wakker werd en begon te schreeuwen. De dader werd nog dezelfde nacht gearresteerd.

Hij zei voor 500 euro een nog vrij nieuwe auto te hebben gekocht van een Pool. In de auto werden allerlei spullen, waaronder sieraden, gevonden die de man waarschijnlijk bij eerdere inbraken buit had gemaakt.

De opgelegde celstraf is gelijk aan de eis van het openbaar ministerie. Een claim van 500 euro schade van een andere booteigenaar is door de rechtbank doorverwezen naar de burgerrechter.