Eén van de klaslokalen in Lamin Village. Foto-inzet rechts: Jan en Marjan Wisse. Foto-inzet links: Elise Dijkshoorn (tweede van rechts) overhandigde namens Auto Wisse de cheque aan Kinderen van Lamin.
Eén van de klaslokalen in Lamin Village. Foto-inzet rechts: Jan en Marjan Wisse. Foto-inzet links: Elise Dijkshoorn (tweede van rechts) overhandigde namens Auto Wisse de cheque aan Kinderen van Lamin. Foto: Hans Villerius

Auto Wisse steunt Kinderen van Lamin in Gambia

DIRKSLAND – In Gambia is er de Stichting Kinderen van Lamin. Deze stichting steunt kansarme kinderen in Lamin Village en omgeving, in Gambia, in de vorm van tijdelijke financiële ondersteuning voor onderwijs en gezondheidszorg. Auto Wisse te Dirksland steunde de stichting door een gift van € 500 te doneren.

Door Hans Villerius

Een nicht van Jan en Marjan Wisse, Elise Dijkshoorn uit Dirksland, is in augustus jl. voor een stage voor haar HBO-opleiding naar Gambia gegaan en zette zich in voor het project Kinderen van Lamin. In dit project worden kinderen en/of gezinnen in Lamin Village gesteund die niet in staat zijn zelf in hun primaire levensbehoeften te voorzien. Het project is opgezet door een echtpaar uit Nederland. Met behulp van Nederlandse sponsors werd in Lamin Village een nursery school gerenoveerd en ingericht voor kinderen van vier tot zeven jaar. Ruim 460 kinderen bezoeken deze school. Daarnaast werd er voor kinderen van zeven tot twaalf jaar een nieuwe primary school gebouwd met acht lokalen. Hier volgen inmiddels twaalf groepen van veertig kinderen onderwijs. Verder werd hier vorig jaar een kliniek gebouwd, die een verzorgingsgebied beslaat van 50.000 inwoners, met naast de kliniek een consultatiebureau voor zuigelingen en kleuters. Jan en Marjan Wisse besloten dit jaar opnieuw geen kerst- en nieuwjaarskaarten naar zakelijke relaties te versturen, maar in plaats daarvan € 500 te schenken aan Kinderen van Lamin. Ze gaven aan nicht Elise, die overigens volgende week weer thuis hoopt te komen, een cheque ter waarde van genoemd bedrag mee naar Gambia en zij overhandigde deze aan de mensen van de kliniek. Hier krijgen de 789 schoolkinderen allemaal een wormenkuur, omdat de kinderen last hebben van wormen in de buik die het voedsel verorberen voordat de kinderen het in hun lichaam kunnen opnemen. De kinderen zijn daardoor mager en verliezen veel gewicht. Verder kan met een HB-apparaat in de kliniek onderzoek worden gedaan naar bloedarmoede en zo nodig gericht medicatie worden gegeven. Dit alles kan worden bekostigd van de gift van Auto Wisse. In Gambia zijn ze dan ook heel blij met het ontvangen bedrag. Zie ook www.kinderenvanlamin.nl.