Afbeelding
Foto: PR

Kerstconcerten Kamerkoor Fiori Musicali

GOEDEREEDE - Kaarslicht in de eeuwenoude Toren van Goedereede, warme chocolademelk of glühwein, en dan genieten van prachtige koorklanken. Niet voor niets zijn traditionele Kerstconcerten van Kamerkoor Fiori Musicali alom geliefd in de regio. Op zaterdag 19 december kan het publiek weer kiezen uit twee aanvangstijdstippen, het eerste concert begint om 19.00 uur, het tweede concert om 21.00 uur.

Fiori Musicali zingt o.a. Quatre Motets pour le Temps de Noël, serene muziek gecomponeerd door de Franse componist Francis Poulenc. Van John Tavener staat The Lamb op het programma, een in 1982 gecomponeerd stuk op tekst van de poëet William Blake. Van dezelfde componist wordt ook het Magnificat (1986) gezongen. Werken van John Rutter (Angels Carol) en Eric Whitacre (Lux Aurumque) zijn eveneens eigentijds en zeer aansprekend.

Ver terug in de tijd gaat het koor met William Byrd en Thomas Tallis.

Arvo Pärt

Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de Sieben Magnificat-Antiphonen van Arvo Pärt. Deze Estlandse componist werd onlangs 80 jaar en bezoekt in december Nederland. Hij is een van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Het stuk lijkt gecomponeerd voor de Toren, de meditatieve klanken zullen daar optimaal tot hun recht komen. Arvo Pärt mag zich verheugen op een grote schare luisteraars. Zijn muziek voorziet in de behoefte tot inkeer in deze roerige tijden.

De entree bedraagt € 7,50 voor jongeren t/m 17 jaar en € 12,50 voor volwassenen, inclusief de consumptie. De kleintjes mogen gratis op schoot.

Vorige jaren waren beide concerten al snel uitverkocht. Om teleurstelling te voorkomen, wordt daarom aangeraden om vooraf kaarten te bestellen. Dit kan eenvoudig via www.fiori-musicali.nl of telefonisch via 06-12608882.

TIP: warme kleding is aanbevolen.