Puzzelwandeltocht voor de voedselbank

OUDE-TONGE - Tijdens de kerstmarkt in Oude-Tonge op 11 december van 15.00 tot 21.00 uur organiseert de Dorpsraad vanuit haar eigen kraam een leuke puzzelwandeltocht voor jong en oud.

Om mee te doen, vraagt men geen inschrijfgeld, maar een kerstlekkernij voor de voedselbank. Denk aan kerstkoekjes, chocolaatjes, zoutjes, toastjes, enzovoort (geen dagelijkse boodschappen). Het maakt niet uit, zolang het maar houdbaar is buiten de koelkast en echt een extraatje betekent voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, zodat ook zij met de feestdagen iets feestelijks in hun pakket hebben. Deelnemers ontvangen per bijdrage een wandelroute door het dorp. Onderweg moeten diverse vragen worden beantwoord. Het is dus raadzaam een pen en een stevige ondergrond voor het schrijven mee te nemen. Wie 's avonds meeloopt, wordt geadviseerd een zaklamp mee te nemen om alle opdrachten goed te kunnen vinden en voor de eigen veiligheid een fluorescerend hesje aan te trekken.
Na afloop staat er in de kraam van de Dorpsraad warme chocolademelk klaar voor de kinderen en voor de ouderen een glaasje glühwein. Voor degene met de meeste goede antwoorden is er een prijsje beschikbaar gesteld.
De Dorpsraad hoopt op vele deelnemers, zodat er vele mensen van de voedselbank verrast kunnen worden met wat lekkers. Uiteraard mag men ook wat schenken zonder de tocht te lopen. Natuurlijk zou het leuk zijn als onze dorpsgenoten die al kerstversiering hebben, de lichtjes aan willen doen en hun gordijnen wat langer open willen laten, zodat er onderweg een echte kerstsfeer hangt.

Deelname aan de puzzeltocht is geheel op eigen risico.