Directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk van FidesWonen en Leen van Dijke van Brede Stroomversnelling ondertekenen het lidmaatschapscontract. Foto: Hans Villerius
Directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk van FidesWonen en Leen van Dijke van Brede Stroomversnelling ondertekenen het lidmaatschapscontract. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

FidesWonen als één van eerste corporaties lid van Brede Stroomversnelling

MIDDELHARNIS – FidesWonen is de eerste woningcorporatie op Goeree-Overflakkee, en ook één van de eerste in Nederland, die zich heeft aangesloten bij Vereniging Brede Stroomversnelling. Door lid van deze vereniging te worden geeft FidesWonen aan een hoog ambitieniveau te hebben met betrekking tot haar woningbezit, zowel op het gebied van energie en duurzaamheid als veiligheid en wooncomfort.

Door Hans Villerius

Tijdens een bijeenkomst in het kantoor van FidesWonen te Middelharnis, dinsdagmorgen 2 december, ondertekenden directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk namens de corporatie en Leen van Dijke namens vereniging Brede Stroomversnelling een overeenkomst waarbij FidesWonen zich als lid aansloot bij Brede Stroomversnelling.

Uniek concept

Nederland kent veel seriewoningen uit de jaren '50, '60 en '70 van de vorige eeuw, met een mindere kwaliteit dan de huizen die nu gebouwd worden. Ze vertonen meer kou-, tocht- en vochtproblemen en hebben dus ook hogere energiekosten. Dusdanige renovatie dat deze woningen nóg eens 40 tot 50 jaar lang geëxploiteerd kunnen worden, is geen sinecure. Bovendien zijn daar betaalbaarheidsrisico's aan verbonden en zullen woonkwaliteit en -comfort matig blijven. De landelijke vereniging Brede Stroomversnelling, met Leen van Dijke als ambassadeur, heeft hiervoor een uniek concept ontwikkeld. "Mooier en gerieflijk wonen, zónder te verhuizen, zónder extra woonlasten, mét enorme energiebesparing, voor de bestaande woningvoorraad in Nederland", zo geeft de vereniging op haar website aan. En hoe dat moet laat ze ook weten: "Denk buiten de kaders en werk mee aan de stroomversnelling!"

Samenwerkingsplatform

De Brede Stroomversnelling is een maatschappelijke ontwikkeling die erop gericht is om toekomstbestendige, comfortabele Nul-op-de-Meter woningen te realiseren en die hiervoor een samenwerkingsplatform vormt van een breed scala van spelers op de bouwmarkt, in de overtuiging dat de doelstelling alleen in nauwe onderlinge samenwerking bereikt kan worden. Bouwbedrijven, toeleverende industrie, woningcorporaties, netwerkbedrijven, overheden – ze zijn allemaal partij aan wie in de Brede Stroomversnelling ruimte wordt geboden, maar van wie ook gevraagd wordt traditionele denkwijzen met betrekking tot woningbouw los te laten, ofwel: buiten de kaders te denken.

Lees verder op pagina 3: 'FidesWonen verduurzaamt woningbezit'.