Afbeelding
Foto: pr

Vijf jaar huifbedrijden op Goeree-Overflakkee

OUDDORP - De Stichting Huifbedrijden Goeree-Overflakkee (SHGO) bestaat dit jaar vijf jaar. Ze is in 2010 in het leven geroepen door drie enthousiaste menners, Peter Knape van Hippisch Centrum Ouddorp, Hans Koldijk, ondernemer uit Tholen en Jaap Sonneveld uit Ouddorp. Doel: liggend paardrijden mogelijk maken voor (meervoudig) gehandicapten op het eiland. Door samenwerking met zorginstelling Zuidwester en de Rabobank kwamen er een huifbed met tillift en twee geschikte paarden, de tinkers Ben & Jerry. Eerst werd er geoefend, begin 2011 maakten de eerste cliƫnten een rit op de paardenruggen.

De stichting draait op louter vrijwilligers. Uiteraard valt er wel eens iemand af, maar de harde kern is gebleven en staat op deze foto.

Vlnr: Piet van der Veer uit Sommelsdijk, Lambert de Geus uit Herkingen, menner Peter de Keizer uit Den Bommel, boven de paarden menner en voorzitter Hans Koldijk uit Tholen, Leo de Kooning uit Goedereede en menner Hans Breen uit Ouddorp.

De eersten, Piet en Lambert, assisteren wekelijks al vijf jaar lang de cliƫnten van Zuidwester bij het taxivervoer van en naar Middelharnis. (foto: Lies Russel)

Niet op de foto staan de dames vrijwilligers Anna en Emma Hoek, Nienke Veenendaal uit Ouddorp, Saskia Drok uit Stelledam en Mirjam de Jongh uit Melissant. De paarden zijn Ben en Santana, want Jerry is onlangs overleden.

De paarden geven, dan met koets, binnenkort acte de presence op de kerstmarkt in Hernesseroord en wel op 12 december. Info: www.shgo.nl